Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Bankası Silvergate ABD Tarafından Soruşturma Altında

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate, FTX ve Alameda Research ile olan bağlantısı yüzünden ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından detaylı soruşturma altına alındı.

Bloomberg’ün konuya aşina kişilere dayandırdığı 3 Şubat tarihli bir haberine göre ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı dolandırıcılık birimi, Silvergate’i iflas eden FTX borsası ve iştirakleriyle olan ilişkisi nedeniyle soruşturma altına aldı. Soruşturmanın merkezinde Silvergate ve FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried ile bağlantılı hesapların hareketlerine yer verildi.

Yapılan ilk açıklamaya göre Silvergate henüz herhangi bir suçla itham edilmedi ancak müfettişler FTX ve Alameda ile olan ilişkilerin ne kadar derinlere indiğini keşfetmeye çalışıyor.

Soruşturmaya karşı ihtiyatla yaklaşan Silvergate cephesi tarafından yapılan açıklamada, bankanın kapsamlı bir uyum ve risk yönetimi programına sahip olduğunu ifade edildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Silvergate Capital (SI) hisseleri perşembe günkü piyasa kapanışından sonra keskin bir düşüş yaşadı. Saatler içerisinde %28 değer kaybeden hisse fiyatları 15,06 dolara kadar geriledi.

Öte yandan Silvergate, kasım ayında FTX çöküşünden büyük ölçüde etkilenmiş ve son çeyrekte yayınladığı finansal raporlarda 1 milyar dolar zarar bildirmişti. Banka, SBF imparatorluğunun çöküşünün ardından bir likidite krizine sürüklenerek personelinin %40‘ını işten çıkartmış ve milyarlarca dolar kredi aldığını açıklamıştı.

ABD’li senatörler, aralık ayında Silvergate yönetimine bir mektup göndererek şirketin FTX ve Alameda Research ile olan ilişkisi hakkında bilgi talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!