Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Borsaları, Kendi Kendilerini Düzenlemek ve Denetlemek İçin Başvuru Yaptı

Japonya’da 16 yerel kripto para borsasından oluşan bir federasyon, ülkenin finansal düzenleyici kurumuna kendi kendini denetleyecekleri bir yapı için resmi başvuruda bulundu.

Japonya Sanal Ürünler Borsası Derneği (JVCEA) yaptığı açıklamada bu işi yapabilmek için Japonya Finansal Hizmetler Servisi’ne (FSA) resmi başvuruyu yaptıklarını açıkladı. Bu başvuru ile birlikte, FSA’ya aynı zamanda çeşitli rehberler ve yol haritaları için de yardım yapacaklarını hatırlatan kurum, en sonunda yerel kripto para borsalarının kendi kendilerini düzenlemelerini amaçladıklarını belirtti.

Başvurunun, iki ay boyunca değerlendirileceği belirtilirken, FSA’nın aynı zamanda olayı derinlemesine analiz ederek gereken hamleleri yapacağı kaydedildi.

JVCEA, Coincheck’in yaşadığı hack saldırısının ardından geride bıraktığımız Mart ayında kurulmuş ve Japon hükümetinin katı güvenlik prosedürlerini uygulamak için borsalar ciddi bir bakımdan geçmeye başlamıştı. Şu anda kurum, kendi kendilerini nasıl düzenleyip denetleyeceklerine dair standartları ve süreçleri içeren 100 sayfalık taslak bir metin de hazırlamış durumda.

JVCEA ayrıca geçtiğimiz günlerde margin trading piyasasının çok ciddi boyutlara ulaşmasının ardından, riski azaltmak için kaldıraç sistemini 4:1’e sabitleyecek yeni bir tasarıyı da gündeme getirmişti. Bitcoin vadeli işlemleri, Japon borsalarında, dünya ortalamasının hayli üstünde tercih ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment