Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler, Blockchain Projesi İle Kirli Nehirleri Temizlemeyi Planlıyor

Filipinler Pasig Nehri Islah Etme Konseyi (PRRC), bir grup yerel ve Güney Afrikalı çevreci ve girişimci ile birlikte, başkent Manila’nın içerisinden geçen 27 kilometre uzunluğundaki Pasig Nehrini temizlemeyi planlıyor. Uygulama başarılı olduğu taktirde bunun dünyadaki çoğu su kaynağı için kullanılacağı vurgulandı.

Firma ilk olarak nehir üzerine ve suyun altına Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarını kurup, nehrin su kalitesini, dalga seviyesini ve gelişmeyi gerçek zamanlı olarak takip edebilecekleri diğer ilgili verileri takip edebilmeyi planlıyor. Toplanan bilgi nehri yok etmekte olan plastik ve çöp problemini çözüme kavuşturmak için kullanılacak.

Projeyi üstlenen asıl firma olan CypherOdin, plastik tabakasının en fazla olduğu bölgeleri saptamak için drone da kullanacak.

”Bu IoT cihazlarından elde edebileceğimiz bütün verileri toplayacağız ve böylece plastiklerin ve çöpün tam olarak nereden geldiğini, bunların nasıl hareket ettiğini bulabileceğiz. Bu da bize nehri bu çöplükten en iyi şekilde nasıl kurtarabileceğimiz konusunda analiz etme yetisi sağlayacak.”

Buna ek olarak projenin daha hızlı ilerlemesi için süreç boyunca projeye katkı sağlayanlara BOTcoin isimli kripto para birimi verilecek.

Eğer bu proje diğer blockchain tabanlı ICO projelerinden farklıysa ve gerçekten başarı elde edebilirse, bunun su kirliliği ve küresel kirlilik açısından bir devrim yaratabileceği düşünülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment