Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Düzenleyiciler Kripto Paraların Listelenmesine Yönelik Kuralları Kolaylaştırmayı Planlıyor

Japonya’nın kripto para borsalarını düzenlemekten sorumlu kurumu Japon Virtual Crypto Exchange Association (JVCEA), gelecek dönemde kripto para regülasyonlarını gevşeteceğini açıkladı.

Bloomberg’ün 19 Ekim tarihli raporuna göre Japon kripto para borsalarını denetleyen kuruluş JVCEA, önümüzdeki aralık ayında kripto para borsaları için daha esnek düzenlemelere geçileceğini duyurdu. Aralık ayından itibaren kurum, eğer bir token Japon pazarında yeni değilse onu daha kısa bir tarama sürecine tabi tutacak.

Alınan bilgilere göre listelenme gerekliliklerinde de esnekliğe gidilecek ve sektöre yeni giriş yapan dijital varlıkların sektörün yerleşik oyuncularıyla rekabet edebilmesine olanak sağlanacak.

Kararın ülkenin Binance ve diğer büyük dijital varlık borsalarına karşı cazibesini artırmak için alındığı tahmin ediliyor.

JVCEA Başkan Yardımcısı Genki Oda konu hakkında, açıklanan önlemlerin kripto para piyasalarını canlandıracağını umduklarını belirtti. Ayrıca Oda, Japonya’da yasal bir kripto para listeleme sürecinin ortalama 30 gün sürdüğünü ve hedeflerinin gelecek nisan ayında bu süreci 14 güne düşürmek olduğunu ifade etti. Kurum, Mart 2024’te tüm ön listeleme ve tarama prosedürlerini kaldırmayı hedefliyor.

Japonya’nın kripto para piyasası hakkındaki tutumu, piyasa tarafından da olumlu karşılandı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, kripto para politikaları nedeniyle Japonya’dan çekildikten dört yıl sonra tekrardan faaliyetlerine devam etmek için lisans çalışmalarına başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!