Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD İç Gelir Servisi (IRS) NFT’leri Vergilendirmeye Dahil Edebilmek İçin Taslak Dilinde Değişikliğe Gitti

ABD’de gelir idaresi alanında faaliyet gösteren devlet dairesi İç Gelir Servisi (IRS), NFT’leri (Non-fungible token) vergilendirme aşamasına dahil edebilmek için vergi taslağındaki dilini genişleterek “sanal para birimi” kavramını “dijital varlıklar” olarak değiştirdi.

IRS tarafından 2022 yılı için yayınlanan vergi denetleme taslağında daha geniş kapsamlı bir dil kullanımı tercih edildi. Vergilendirme aşamasında “sanal para birimi” olarak özelleştirilen taslak dili, NFT gibi birçok varlığı da dahil edebilmek için “dijital varlıklar” olarak değiştirildi.

Taslak talimatlara göre “dijital varlıklar, kriptografik olarak dağıtılmış bir deftere veya benzer herhangi bir teknolojiye kaydedilen değerin dijital temsilidir” şeklinde tanımlanacak.

Örneğin, dijital varlıklar; Non-fungible token (NFT’ler), kripto paralar ve stablecoin gibi dolar endeksli birimleri de içermektedir.

ABD vergi beyannamesinin geçtiğimiz yılki talimatlarında “sanal para birimi” bölümü, “hesap birimi, değer deposu veya değişim aracı olarak işlev gören” dijital token’ın daha dar bir tanımını ifade ediyordu. Nihai vergi talimatları henüz yayınlanmadı bu nedenle kripto bölümü resmiyet kazanmadan önce kanun yapıcılar tarafından detaylıca müdahale ediliyor ve en uygun hale getirilmeye çalışılıyor.

Taslağın son haline göre kripto para yatırımcıları, “sermaye varlığı olarak sahip olduğu herhangi bir dijital varlığı 2022 yılında bir satış, takas, hediye veya transfer yoluyla elden çıkarırlarsa” vergi çerçevesinde hesaplama ve raporlama mecburiyetine tabi tutulacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!