Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Twitter Botlarına Karşı Ortaya Attığı Meme Token Fikri Hayata Geçirildi: 3 Günde 17x Yaptı

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin’in Twitter botlarına karşı ortaya attığı meme token projesi bir geliştirici tarafından hayata geçirildi. Token yalnızca 3 günde yaklaşık 17 kat artış gösterdi.

Vitalik Buterin’in 14 Ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Twitter’da sürekli olarak yanıltıcı paylaşımlar yaparak bazı kripto paraları öven Twitter botlarına karşı “THE” isimli bir meme token çıkarılmasının oldukça ironik olacağından bahsetti. Bunun üzerine bir geliştirici bu fikri gerçekten değerlendirdi.

Vitalik’in paylaşımında yalnızca saatler sonra piyasaya sürülen token kısa zamanda hızla popülerleşerek 16,8 kat artış gösterdi. THE token 0,0003 dolardan piyasaya sürüldükten yalnızca 3 gün sonra 0,0478 dolar seviyesine ulaştı daha sonrasında ise yaklaşık %62 değer kaybederek 0,0178 dolar seviyelerine indi.

Token geliştiricisi bu fikrinden dolayı Vitalik’e borçlu olduğunu düşünerek toplam arzın %10‘unu Vitalik Buterin’in hesabına devretti. Öte yandan toplam arzın yarısı kısa süre içerisinde 50 büyük cüzdan tarafından satın alındı. “Sisterofvitalik” ve “hxr.eth” gibi büyük Ethereum yatırımcıları da yeni çıkan token’a bir miktar yatırım yaptı.

Vitalik ise 17 Ekim tarihinde, tüm gönderilerinin altında THE’dan bahseden kullanıcıların ekran görüntüsünü “Ne yaptım ben” notuyla paylaşarak pişmanlığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!