Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon E-Ticaret Devi Rakuten, Bir Bitcoin Borsasını Satın Aldı!

Japon e-ticaret devi Rakuten, yerel bir Bitcoin borsasını satın alma hamlesi ile kripto para piyasasına daha ‘sağlam’ bir giriş yapma niyetinde.

Firma yaptığı bir açıklamada Cuma günü itibariyle Everybody’s Bitcoin isimli bir Japon kripto para borsasının %100 oranında hisse transferi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Söz konusu satın alma işlemi 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girer girmez firmaya 265 milyon yen veya 2.4 milyon dolara mal olacak.

Rakuten söz konusu hamle hakkında yaptığı açıklamada, ”kripto para menşeli ödemelerin e-ticaretteki, çevrimdışı perakende sektöründeki ve P2P ödemelerindeki rolünün gelecekte daha da büyüyeceğine” inandığını vurguladı.

”Kripto para birimi ödeme metotlarını sıkıntısız bir şekilde sağlayabilmek için, bizim bir kripto para birimi borsa fonksiyonuna sahip olmamız gerektiğine inanıyoruz.”

Dahası, firma söz konusu satın almanın, sahip oldukları müşteri kitlesinin menkul kıymet kanadından gelen yoğun talebe karşılık yapıldığını da itiraf etti. Rakuten müşterileri sık sık firmanın bir kripto para borsasına sahip olması gerektiği konusunda baskı yapmış.

2017 yılının Mart ayında piyasaya çıkan Everybody’s Bitcoin isimli borsa, Japonya’da Ocak ayında yaşanan Coincheck hacklenme olayından payını alanlardan bir tanesi durumunda. Borsa Japonya’nın finansal düzenleyicisi FSA tarafından yasal bir lisans almak için başvuru yapmış durumda ancak henüz bu konuda bir gelişme yok. Yine de FSA, söz konusu borsanın onay süreci devam ederken ülkede hizmet verebilmesine izin veriyor.

Bugün yapılan duyuruda Everybody’s Bitcoin borsasının 30 Mart 2018 yılında sonlanan mali yıl süresince 444.000 dolarlık net zarar ettiği belirtildi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment