Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Merkez Bankası Danışmanı: Bitcoin Fiyatı Google Aramaları İle Paralel Seyrediyor

CNBC’nin 31 Ağustos tarihli haberine göre, Hollanda Merkez Bankasının danışmanlarından birisi, Bitcoin fiyat değişimlerinin Google üzerinde yapılan arama yoğunluğu ile paralel olduğunu iddia etti.

CNBC ile röportaj yapan Joost van der Burgt, söz konusu trendin geçtiğimiz Aralık ayında ilk Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin çıkması ile iyice bariz bir hal aldığını vurguladı.

”Bitcoin ne zaman haberlere çıksa, olumlu veya olumsuz, fiyat da ona göre hareket etti.”

Bitcoin’in 2017 yılının Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra inanılmaz bir düşüş trendine girmesi, söz konusu olayın nedeni hakkında çeşitli teorilerin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Düşüşün nedenlerinin yanı sıra, Bitcoin’in geleceği hakkında da çeşitli olumlu ve olumsuz fikirler ortaya atıldı.

Nouriel Roubini ve Robert Shiller gibi ‘ünlü’ ekonomistler Bitcoin’in bir balon olduğu düşüncesinden vazgeçmeyip, lider kripto para biriminin uzun süre yüksek fiyatlarda gezinemeyeceğini iddia etmişti.

Van der Burgt da sözde ”balonun” patlama olayının bu vakte kadar henüz tam gerçekleşmediği düşüncesinde. Burgt, duvarda bir kaç çatlak olsa da duvarın hala sağlam olduğunu ancak yakında bu çatlakların duvarın sonunu getireceğini düşünüyor.

”Benim bu konudaki görüşüme göre vadeli işlem sözleşmelerinin piyasaya sürülmesi, balonun tamamen patlayacağı seviyeye gelmeden önce biraz havasını indirdi.”

Ancak yaptığı açıklamalara rağmen Van der Burgt tamamen Bitcoin karşıtı birisi değil. Kendisi San Francisco Federal Rezerv Bankasının Nisan ayındaki raporunda Bitcoin fikrinin çok orijinal bir yenilik olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment