Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Rapçi Eminem’in Yeni Albümünde Bitcoin Rüzgarı!

Eminem geçtiğimiz günlerde büyük bir sürpriz yaparak ‘Kamikaze’ isimli yeni albümünü tanıttı. Forbes‘in 31 Ağustos tarihli haberine göre, Eminem yeni albümünde ABD’li rapçi Ryan Daniel Montgomery veya daha iyi bilinen adıyla Royce Da 5’9,‘ ile yaptığı bir parçada Bitcoin’den bahsetti.

Eminem ve Royce Da 5’9’  günümüze kadar farklı çalışmalarda bir araya gelip Billboard Hot 100 listesine girmeyi başarmış 66 parçaya imza attı. Eminem söz konusu albümünü 31 Ağustos tarihinde bir tweet ile yapmış ve ciddi bir şaşkınlık yaratmıştı. Söz konusu albümün 9. parçası olan ”Not Alike” içerisinde, parçaya eşlik eden Royce Da 5’9’  tam olarak şu sözleri kullanmakta:

”Remember everybody used to bite Nickel, now everybody doing bitcoin.”

”Şimdi herkes Bitcoin kullanıyor” diye sonlanan satır aslında Bitcoin’in kitlelere ve dünya kültürüne ne denli yayıldığının göstergesi. Kripto para birimleri eskiden anıldığı gibi sadece suç ile ilgili işlerde kullanılmanın çok daha ötesine geçti.

Forbes içerisinde yer alan haberde konu ile ilgili yorum ise şu şekilde yer almakta:

”Eminem’in albümünde bunun söylenmesi çok önemli ancak şarkıda bunun çabucak zengin olma yolu veya online olarak yasa dışı ürünleri satma yöntemi değil de, onun yerine Bitcoin’in ”herkesin kullandığı” bir şey, eskiden insanların madeni parayı ısırarak test etmesi kadar olağan bir durum haline geldiğini vurgulamakta.”

‘Not Alike’ parçası bugüne kadar Bitcoin’in rap dünyasında anıldığı ilk eser. Ancak geçtiğimiz tarihlerde ünlü rap şarkıcısı Akon da kendi kripto para birimi çıkartmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment