Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

800 Milyon Dolarlık BTC ve BCH Harekete Geçti – Peki 111.000 BTC ve BCH’lik Balina Kim?

Bir Bitcoin balinası yakın zamanda her birinde aşağı yukarı 1.000 BTC bulunan 80’in üzerinde cüzdanından, 111.000 adet Bitcoin ve Bitcoin Cash taşıdı. Söz konusu fonlar daha önce her birinde 100 BTC olacak şekilde çeşitli adreslere gönderilmişti.

İlk olarak sosyal medya kullanıcıları tarafından fark edilen bu hamle, aslında kripto para ekosistemine pek de yabancı olmayan bir bitcoin adresinden gelen fonları da içermekte.

1933phfhK3ZgFQNLGSDXvqCn32k2buXY8a adresine sahip cüzdanın, sanal bir kara borsa platformu olan Silk Road‘ın işletmecisi olduğu iddiasıyla 2013 yılında tutuklanmış olan Ross Ulbricht ile yakın bir ‘ilişkiye’ sahip olduğu iddia ediliyor. İddianın temel sebebi ise 2 Temmuz 2011 yılında cüzdana gönderilen ilk işlemin Ross Ulbricht’in kendisine ait bir hesaptan gönderilmiş olması.

Haberin devamında satırın başındaki ‘1933’ ile hitap edeceğimiz adres, Ulbricht’in FBI tarafından tutuklanmasından çok sonra, 9 Mart 2014 tarihinde 111.000 BTC’lik servetini önce 60.000’lik, sonra 30.000 binlik ve en son adres başına 100 Bitcoin düşene kadar ayırdı ve farklı hesaplara böldü.

Bu olay Blockchain üzerindeki işlemleri karışık hale getirip adres sahibinin izlerini gizlemek için kullanılan bir yöntem. Ulbricht o esnada gözetim altında olması çoğu Reddit kullanıcısının ortaya attığı bir teoriyi de doğrular nitelikte: Ulbricht’in Dread Pirate Roberts üyeliği tek bir birey tarafından kontrol edilmiyordu.

Motherboard kaynağının 2016 yılında yaptığı bir haberde de, Ulbricht hapisteyken bir kişinin DPR üyeliğine giriş yaptığı ortaya çıkmıştı.

Söz konusu 100 BTC’lik hesaplar daha büyük olan 1.000 BTC’lik hesaplar haline getirilmeye başlandı ancak şu an bunun tam nedeni bilinmiyor. Reddit kullanıcılarının diğer teorileri arasında 1933 adresinin kendisinin ”Satoshi Nakamoto” olduğunu iddia eden Craig Wright veya mağdur ettiği insanlara ödeme yapma hazırlığında olan Mt. Gox’a ait olduğu da yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment