Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Ekonomik Birliği, Ülkenin Regülatörünün Kripto Para Vergilerini Azaltmasını Talep Etti!

14 Şubat tarihinde belirtilen habere göre, Japonya Yeni Ekonomi Birliği (JANE) olarak bilinen kurum, Japonya’nın finansal regülatörü FSA‘dan kripto para birimlerine uyguladığı mevcut gelir vergisinde indirime gitmesini talep etti.

Japon e-ticaret devi Rakuten‘in CEO’su Hiroshi Mikitani tarafından yönetilen JANE isimli birlik, ülkenin finansal regülatörüne konu hakkında bir bildiri gönderdi. Bildiri temel olarak kripto para birimlerine uygulanan verginin genel vergi yerine, kademeli vergilendirme sistemine dahil edilmesini konu almakta. Haberde belirtilen detaylara göre Japonya içerisinde kripto para birimi gelirlerinden alınan mevcut vergi %55 civarında. Kripto para birimlerine uygulanan vergilendirmenin, kademeli vergilendirme olarak değiştirilmesi mevcut oranı %20’ye kadar düşürebilir ve aynı oranın ülkedeki döviz piyasası ile hisse senedi piyasasında uygulanması da kripto paralara karşı bir haksızlık olduğunu gözler önüne sermekte.

JENA yetkilileri bütün bunlara ek olarak FSA’nın kripto paralar ile kripto paraların alım satımının yapıldığı işlemlerde hiçbir vergi alınmamasını da talep etti. JANE, regülatörün uyguladığı vergi yapısı ile kripto para endüstrisini kısıtladığını ve bu durumun yeniliğe köstek olarak kötü sonuçlara yol açabileceğini ifade etti.

Japonya’nın Amazon’u olarak da bilinen Rakuten ise, yakın zamanda kendi kurumsal yapısını yenileyeceğini ve içerisinde kripto paralarla ilgili işlemleri de kapsayan  bir yapıya sahip yeni bir ödeme iştiraki kuracağını duyurdu. FSA ise Rakuten gibi firmalar tarafından kendisine yapılan kripto para platformu işletme lisansı başvurularının, 12 Ocak tarihinden başlayarak altı ay içerisinde ya kabul edileceğini ya da reddedileceğini açıkladı ve işlemlerin sona yaklaştığını duyurdu.

Yaşanan hacklenme olayları sonrası kötü günler geçiren Japon kripto para topluluğu, Coincheck borsasına yeniden lisans verilmesi ve borsanın kendisini toparlaması ile bir nebze olsun düzeltme emareleri göstermeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment