Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Geliştiricisi Jimmy Song, Bitcoin Cash SV’nin Neden ‘Scam’ Olduğunu Açıkladı

Geride bıraktığımız yılın Kasım ayında yaşanan hard fork ile birlikte, Bitcoin Cash’ten ayrılan ve ciddi tartışmaları da beraberinde getiren Bitcoin Cash SV’ye, Bitcoin’in ünlü geliştiricisi Jimmy Song’dan sert eleştriler geldi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapan Song, Bitcoin Cash SV’nin ‘scam’ bir proje olduğunu ifade ederken, ekibin başındaki Craig Wright’a da çok sert sözlerle yüklendi. Wright’ın bir dolandırıcı olduğunu ifade eden Song, şunları söyledi:

”Wright’ın dolandırıcı olduğunu ve sürekli olarak yalan söylediğini sektördeki hereks biliyor. Satoshi gibi bir iz bırakamadı ve onun yerine kendini en başından beri Satoshi olarak tanıttı. Sadece sosyal medyada aktif olan birisi. Söylediklerinin hiçbir şekilde kanıtı yok ve buna rağmen, halen devam ediyor.”

Song, Bitcoin Cash SV ekibinin de geliştirici bazında hiç aktif olmadığını ifade ederken, şöyle devam etti:

”GitHub’larına bir bakın. Son iki aydır hiçbir şey yapmadıklarını göreceksiniz. Sürekli ‘özel’ bir geliştirme yaptıklarından bahsediyorlar, hiçbir şeye yanıt vermiyorlar ve açık kaynak kodlu değiller. Güvenli bir protokolden başka her şeye benziyorlar. Geliştirme yok, açık kaynak kod yok. Bunlar da şu anlama geliyor: Hiçbir ilerleme kaydetmiyorlar.”

Song, aynı zamanda Bitcoin Cash SV’nin Satoshi’nin gerçek vizyonu ile uzaktan yakından alakası olmadığını da ifade ederken; ekibin başında yer alan Craig Wright’ın yaptığı tek şeyin parasını kullanarak koini tanıtmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment