Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Piyasasına Girmek İçin Can Atan 160 Kripto Para Borsası Mevcut

Japonya‘nın en üst finansal düzenleyicisi FSA‘nın yeni yaptığı bir duyuruya göre, Japon piyasasına giriş yapmak isteyen kripto para borsalarının sayısı bir hayli fazla. FSA bunun yanı sıra başvuruları değerlendirme sürecinde olan 3 kripto para borsasının piyasadan çekildiğini ve geriye bu kulvarda sadece üç kripto para borsası kaldığını da onayladı.

Piyasa Sağlam Bir Denetim Altında

Japonya içerisinde hizmet vermek isteyen kripto para borsalarının FSA tarafından lisans alması şart koşulmakta. FSA bugüne dek 16 kripto para borsasına tam lisans verdi. Bu sayıya ek olarak aralarında Coincheck’in de bulunduğu 16 başka firmaya da başvuruları hala değerlendirme sürecinde iken hizmet verme izni sundu. Söz konusu firmalar bazen ”quasi-operators” olarak da tanımlanmakta.

Yine de, Ocak ayında yaşanan Coincheck hacklenmesi sonrası FSA kripto para borsalarına yaptığı denetimi inanılmaz sıkılaştırdı. Düzenleyici kurum bugüne kadar bir çok firmaya iş geliştirme emri ve geçici kapatma bile uyguladı. Şartlar böyle zorlu olunca bir kaç ‘quasi-operator’ de piyasadan çekilmek zorunda kaldı. Eskiden 6 olan sayı 3 firmanın piyasadan çekilmesi ile 3’e düştü: Coincheck, Everybody’s Bitcoin Inc. [Minnano Bitcoin] ve Lastroots.

160 Adet Can Atan Firma

FSA Temmuz ayında yaklaşık 100 firmanın resmi bir kripto para borsası olabilmek için lisans başvurusunda bulunduğunu duyurmuştu. Bunların arasında Line Corp ve Yahoo! Japan gibi önemli firmalar da yer almaktaydı.

FSA, Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada söz konusu başvuran sayısını güncelledi:

”160’a yakın işletmeci piyasaya girmek için çaba sarf etmekte.”

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment