Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesajlaşma Devi LINE, Kendi Kripto Para Birimini Piyasaya Sürüyor

Mesajlaşma devi LINE, Cuma günü yaptığı bir açıklamada, kendi LINK Chain isimli blockchain alt yapısının ilk genesis bloğunun 23 Ağustos tarihinde üretildiğini duyurdu.

Mesajlaşma devi bu hamleden sonra kademeli olarak toplam miktarı 1 milyar olan LINK tokenlerini dağıtmaya başlayacak. Firma 1 milyar adet tokenin 800 milyonunu dağıtacak ve geri kalan 200 milyon taneyi ise şirket rezervi olarak saklayacak.

LINE çoğu firmanın yaptığı gibi ilk dijital para arzı modeli yoluyla bunu yapmak yerine, kullanıcılarını kendi LINK Chain altyapısı  üzerinde kurmaya çalıştığı merkeziyetsiz uygulama ağına katılım göstermeleri için teşvik etmek amacıyla dağıtacak. LINE tarafından yayımlanan whitepaper‘a göre, firma şu an   öncü olarak ürettiği iki merkeziyetsiz uygulamanın Eylül ayında piyasaya sürülmesine odaklanmış durumda.  Söz konusu iki uygulamanın yanı sıra 2019 yılının ilk çeyreğine kadar piyasaya sürülmesi planlanan 8 tane merkeziyetsiz uygulama daha bulunuyor.

LINE adına açıklamalarda bulunan bir yetkili, söz konusu blockchain protokolünün bir kaç teknik özelliğine açıklık getirdi:

”Hizmet odaklı bir blockchain platformu için hızlı onay zamanına ihtiyacımız var. Bu sebeple LINK Chain’in konsensüs algoritması delegated proof-of-stake konsensüs modeli ile Practical Byzantine Fault Tolerance yöntemini kullanılacak.”

Firmanın ürettiği LINK tokeni yine firma tarafından Eylül ayında piyasaya sürülmüş olan BITBOX isimli kripto para borsasında listelenecek. Söz konusu tokenler çeşitli borsaların yanı sıra LINE’in mevcut eko sistemi içerisinde de kullanılabilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment