Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Regülatörü, Kripto Para Yatırım Fonları İçin Rehber Hazırladı

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı FSA, yaptığı açıklama ile kripto para sektörüne yatırım yapacak olan fonlar ile ilgili olarak yeni bir rehber hazırladı.

Bu tarz fonların sayısının gelecekte de artacağını ifade eden yetkililer, bu alanda yatırım yapacak firmaların da belirli kurallara dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Buna göre, kripto para sektöründe yer alacak olan işletmelerin temel manada bu ürünlerin spekülatif doğasına dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan FSA, ürünlerin yapısına da dikkatli bir şekilde bakılması gerektiğini ifade etti.

Coincheck borsasının 2018 yılının başında yaşadığı ve o dönem için en büyük hack olayı olarak dikkat çeken olayın ardından bilindiği gibi FSA, ülkedeki kripto para ekosistemini geliştirmek ve iyileştirmek için adeta gaza basmıştı.

Gelinen noktada ise yapılan bu hamleler ile birlikte, FSA’nın Japonya’daki kripto para yatırımcıları ve şirketleri için belirli kurallar ortaya koyma amacında olduğunu görmek mümkün.

FSA’nın buna ek olarak kripto para borsaları ile ilgili olarak yaptığı ve yapmakta olduğu düzenleme hamleleri de, genel manada diğer ülkelere örnek teşkil ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment