Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Teknoloji Devi Fujitsu, Blockchain Tabanlı Verimli Elektrik Projesini Tamamladı!

Japonya’nın en büyük IT devlerinden birisi olan Fujitsu, belirli bir süredir fazla elektrik yönetimi konusunda yeni bir araştırma yapmaktaydı ve sonunda araştırmasını tamamladığını duyurdu. 29 Ocak tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, firma blockchain tabanlı bir çözüm ile ciddi bir oranda elektrik tasarrufu ve verimliliği sunabilmekte.

Yerel elektrik dağıtım şirketi ENERES ile ortaklık imzalayan Fujitsu, elektrik paylaşımı ve dağıtımı konusunda blockchain teknolojisi kullandı ve DR isimli süreci blockchain ile yönetti. DR sistemi temel olarak enerji taleplerinin hangi dönemlerde zirve yapacağını tahmin edip, ihtiyacı olanlara fazla enerjiyi aktarıyor. Fujitsu’ya göre sistem iyi olsa da, temelde çok fazla verimsizliğe sahip ve blockchain ile bunun geliştirilmesi mümkün.

”Fujitsu, elektrik tüketicilerinin güç tasarrufu veya elektrik üretimi ile elde ettikleri fazla elektriği  kendi aralarında alıp satabilecekleri verimli bir sistem geliştirdi.”

Şirket yeni blockchain tabanlı çözüm ile daha fazla müşterinin DR sistemine kayıt olmasını ve verimliliğin ciddi anlamda artmasını ön görmekte. Aslında bu hamle, Fujitsu tarafından blockchain tabanlı ilk girişim değil. Firma daha önce geçtiğimiz yılın Haziran ayında perakende sektörü için bir tür ‘ne kadar alışveriş yaparsan, o kadar puan kazanırsın’ sistemi geliştirmişti. Bunun yanı sıra yine geçtiğimiz Ekim ayında dokuz Japon bankası için bir ödeme alt yapısı tasarlayan Fujitsu, kripto paralar konusunda ise hala bir girişimde bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment