Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SWIFT CEO’su, Blockchain Firması R3’ün Teknolojisini Kullanacaklarını Açıkladı!

Küresel bankacılık ödeme ağı SWIFT’in CEO’su,  Corda platformunu arkasındaki blockchain firması R3’ün teknolojisini kullanabileceklerini açıkladı.

Paris Fintech Forum etkinliğinde konuşan SWIFT CEO’su Gottfried Leibbrandt, konu hakkında kısa ama öz konuştu:

”Bugünün devamında, R3 ile olan entegrasyonu duyuracağız.”

Leibbrandt söz konusu etkinlikte en büyük rakiplerinden birisi olarak bilinen Ripple firmasının CEO’su Brad Garlinghouse ile beraber sahnedeydi. SWIFT dünyanın en büyük bankacılık ödeme kanallarından birisi olsa da, Ripple son yıllarda ciddi bir rakip haline geldi ve kendi RippleNet ağında çok fazla bankaya ev sahipliği yapmaya başladı.

R3, 2018 yılının Aralık ayında özellikle kurumsal blockchain ağları içerisinde küresel kripto para ödemelerini yapmak için Corda Settler platformunu duyurmuştu. Söz konusu platform ilk olarak Ripple tarafından üretilen XRP kripto para birimini kullanacak. R3, konu hakkında yapılan açıklama esnasında XRP’nin Settler tarafından küresel olarak desteklenen ilk kripto para birimi olacağını duyurarak, Corda ve XRP ekosistemlerini birbirine bir adım daha yaklaştırmıştı. İki firmanın geçmişte yaptıkları bir anlaşma ve bunun devamındaki uyumsuzluk nedeniyle davalık olduğu hesaba katılırsa, yaşanan gelişmeler oldukça iyimser duruyor.

SWIFT CEO’su henüz R3 teknolojisi entegrasyonu hakkında detaylı bir açıklama yapmadı ancak tahminlere göre SWIFT’in Corda ağını kullanırken XRP kripto para biriminden faydalanması muhtemel gözükmekte. Böyle bir durumda Ripple en büyük rakibi tarafından kullanılarak gerçek anlamda başarılması zor bir şeyi başarmış olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment