Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’nin Kripto Para Depolama Hizmeti Vermesi, Sektörü Gerçekten Etkileyebilir Mi?

Yönetimi altında 2.5 trilyon dolardan fazla fona sahip olan ve  dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından birisi olan Fidelity Investments, daha önce Ekim ayında da kripto para sektörüne gireceğini haber verse de, Bloomberg‘in yayınladığı habere göre sonunda tam tarihi açıkladı.

Temel olarak kripto para depolama hizmeti verip, ilk başta Bitcoin ve daha sonra Ethereum konusunda hizmet sunacak olan Fidelity, şimdiden birçok kullanıcı için ‘kurtarıcı’ olarak yorumlanmaya başladı. Kripto para sektörü kurumsal yatırımcıya ihtiyaç duyarken, kurumsal yatırımcının da giriş yapmak için belirli unsurlara ihtiyacı var. Coincheck gibi 500 milyon dolar civarında yaşanan hacklenmeler, birçok kurumsal yatırımcıyı sektöre girip girmemek konusunda tereddütte bırakmakta.

 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase gibi firmalar kurumsal yatırımcıya hitap eden borsalar ve depolama hizmetleri sunsa da, Fidelity gibi bir firmanın sunduğu güvence, kesinlikle başka bir öneme sahip. Milyarlarca dolarlık yatırım yapacak kurumsal yatırımcıların aradığı ilk etmenlerden birisi olan güvenilir depolama hizmeti, gerçekten de Fidelity tarafından sunulabilir ve sektöre Mart ayında ciddi bir kurumsal yatırımcı girişi görebiliriz.

Bunun yanı sıra ICE’nin sahip olduğu Bakkt platformunun da Şubat sonu gibi hizmet vermeye başlayacağı düşünülürse, bahar geldiğinde kripto para sektöründe de bir nebze yenilenme ve büyüme görmek mümkün. Tabii ki konu kripto paralar ve kripto para sektörü olduğu için, hiçbir şeyin garantisi yok ve daha önce olduğu gibi Bakkt’ın yanı sıra Fidelity de piyasaya çıkış tarihini erteleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment