Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya, Bitcoin Madencileri İçin Sürpriz Bir Durak Olarak Ön Plana Çıkıyor

Japonya, kendisinden pek de beklenmeyecek şekilde, Bitcoin madenciliği için sürpriz bir merkez haline gelmeye başladı. Madencilere gerek maddi destek, gerekse de düşük fiyattan elektrik sunan Japonya, bu alanda da ön plana çıkmaya devam ediyor.

Bazı Şehirlerde Madencilik Faaliyetleri Giderek Artıyor

Madencilik yapan büyük merkezlerin konuşlandığı ülkeler baz alındığında Japonya akla ilk sırada genelde gelmez ancak finansal ve teknolojik inovasyona hep destek çıkan ülke, yavaş yavaş madencilikte de ön plana çıkıyor. Geçmiş dönemde ne ucuz elektrik fiyatı ne de soğuk iklimi ile bilinen Japonlar, tüm bu dezavantajlarına rağmen yavaş yavaş madencilikte de hamleler yapmaya başladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre ülkedeki genç nüfus, bankalara sırtını giderek daha fazla şekilde dönmeye başlarken, bu popülasyon soluğu genelde kripto paralar ile ilgii süreçlerde ve işlerde alıyor.

Fukui gibi şehirlerin başını çektiği yerleşim birimlerinde ise madencilik faaliyetleri giderek artarken, Fukui’de bir madencilik çiftliği bulunan ve 10 kişiyi istihdam eden eski bir Japon bankacısı, birkaç iş arkadaşı ile birlikte bu yeni işinin keyfini çıkarıyor.

Ucuz elektrik maaliyeti ile özel olarak seçilen Fukui bölgesi gibi birkaç yer daha ülke genelinde mevcut ve bu durum, madencilik faaliyetlerini de giderek arttırıyor. Fukui yetkilileri de, düşük elektrik fiyatlarının getirdiği avantajı iyi değerlendirerek, hem bölgede yer alan atıl durumdaki işletmeleri değerlendiriyor, hem de istihdamı arttırıyor. Örneğin, bu eski Japon bankacıların kurduğu çiftlik, eskiden bir tekstil firmasına ev sahipliği yapıyormuş.

Yatırımcılar hem Tokyo’ya göre daha düşük elektrik fiyatı hem de ucuz kira bedelleri ile Fukui’nin ön plana çıktığını belirtiyor. Japonya’da bu süreçten kısa bir süre önceye kadar ise, yatırımcıların hep madenciliğe ilgi duydukları ancak bunu bir türlü hayata geçiremedikleri de kaydedildi.

Her ne kadar Kanada’nın başını çektiği bazı ülkeler ucuz elektrik maaliyeti ve de soğuk havası ile ön plana çıksa da, Japon yatırımcısının daha çok yerel kalmayı sevdikleri de gelen haberler arasında. Bu yönde kendilerine bir talep olduğunu belirten madenciler, bunu yerine getirmekten de keyif aldıklarını belirtiyor.

Birçok otorite, Japonya için gelecekte çok daha fazla madencilik işletmesinin kurulacağını ve bunların efektif bir şekilde çalışacağını belirtirken, sürecin nereye evrileceğini ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment