Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya: Çin’in Dijital Parasına Karşı Harekete Geçmeliyiz

Japonya’daki bir grup politikacı, Japonya Merkez Bankası’nın kendi dijital parasını geliştirmesinin ülke ekonomisi için faydalı olacağına inanıyor.

Dijital Para Önerisi

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Japonya’daki politikacılar ülkenin kendi dijital parasını geliştirmesi gerektiğine inanıyorlar.

Japonya Merkez Bankası’nın şu an için kendi dijital parasını geliştirmek gibi bir planı yok. Ancak ülkedeki politikacılar Merkez Bankası’nın bir an önce bu doğrultuda bir adım atması gerektiğine inanıyorlar. Facebook’un Libra projesine dikkat çeken ve Çin’in kendi dijital parasını geliştirdiğini hatırlatan bu politikacılara göre Japonya da bir an önce harekete geçmeli. Japonya Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Norihio Nakayama konu hakkında şunları söylüyor:

Çin kendi dijital parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Çin’in bu hamlesine karşılık verebilmek için biz de harekete geçmeliyiz.

Japonya’daki bu politikacılar, Çin’in geliştirdiği dijital paranın özellikle bölge ekonomisi için “ciddi bir sorun teşkil edebileceğini” düşünüyor ve bu soruna şimdiden bir çözüm bulmak istiyorlar.

The Next Web tarafından aktarılan bilgilere göre Japonya’daki politikacıların ne gibi bir dijital para tasarladıkları henüz bilinmiyor. Ancak politikacıların bu konu hakkındaki önerilerini önümüzdeki ay içerisinde somutlaştırmaları ve meclise sunmaları bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment