Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da ‘Dijital Yen’ Sesleri Yükseliyor

Japonya’daki iktidar partisinin tanındık üyelerinden Kozo Yamamoto, Japonya’nın bir an önce kendi dijital parasını çıkarması gerektiğini düşünüyor.

Baskı Artıyor

Japonya’da dijital yen fikrini öne süren politikacıların sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu isimlerin arasına şimdi de Liberal Demokrat Parti üyelerinden Kozo Yamamoto katıldı.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Yamamoto, Japonya Merkez Bankası’nın bir an önce dijital yen projesiyle ilgili çalışmalara başlaması gerektiğini düşünüyor. Yamamoto’ya göre Çin gibi ülkeler kendi geliştirdikleri dijital paralarla rakiplerinin önüne geçebilirler ve Japonya bu yüzden bir an önce bu projelerle mücadele etmeli:

Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Dijital para konusunu hükümetin politikaları arasına ekleyebilmek için bir taslak hazırlayacağız. Umuyoruz ki bu süreç iki-üç yıl içerisinde tamamlanmış olur. Eğer her ülke, kendi sınırları içerisindeki para akışını dijital para aracılığıyla denetlerse olası kriz anlarında ekonominin istikrarını çok daha iyi bir şekilde koruyabiliriz.

Japonya’da dijital yen fikrini savunan isimlerin sayısı gitgide artıyor. Bundan kısa bir süre önce ülkenin eski maliye bakanlarından olan ve hala Liberal Demokrat Parti üyelerinden olan Akira Amari de konu hakkında konuşmuştu. Çin’in dijital para projesini örnek gösteren Amari, Japonya’nın bu projeyle mücadele etmesi gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment