Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Finans Otoritesi Kripto Para Borsaları İçin Yeni Rapor Yayınladı

Japonya‘nın finans otoritesi Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), geçtiğimiz gün kripto para piyasasıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

FSA tarafından yayınlanan bu raporda yerel kripto para piyasasına ilişkin riskler ve tehlikelerden bahsediliyor. FSA, piyasadaki belli başlı sorunların nasıl çözülebileceğine dair bazı yollar gösteriyor.

FSA’in yayınladığı bu rapor Dijital Para Borsası Hizmetlerini Araştırma Grubu tarafından hazırladı. Bu grup Nisan 2018’den bu yana kripto para sektörüyle ilgili çeşitli araştırmalar yapıyor. Gakushuin Üniversitesi profesörlerinden Hideki Kanda tarafından yönetilen bu grubun bünyesinde çeşitli profesörler, fon yöneticileri vb. bulunuyor.

Hack Saldırıları

Japonya’daki kripto para borsalarından Coincheck bu yıl içerisinde bir hack saldırısına uğradı ve bu saldırı sonucunda 500 milyon doları aşkın değerde token çalındı. Ülkede yaşanan bu saldırı, yerel kripto para sektörüne bakış açısını değiştirdi.

FSA bu saldırı sonrasında kripto para borsalarını çok daha yakından takip etmeye başladı. FSA tarafından yayınlanan bu yeni raporda da en çok üstünde durulan konulardan biri olası hack saldırıları oldu.

Söz konusu Araştırma Grubu, kripto para borsası yöneten şirketlerin belli oranda bir tazminat fonu oluşturması gerektiğini düşünüyor. Bunun sebebi ise borsaların olası bir hack saldırısı sonrasında kullanıcılara geri ödeme yapabilmesini sağlamak.

Yayınlanan raporda ayrıca borsaların kendi kendilerini denetlemeleri öneriliyor. Bu rapora göre borsalar spekülatif etkinliklere karışmamalı, platformdaki ticaret verilerini açık bir şekilde yayınlamaları ve her şeyden önce yasalara uyum sağlamalılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment