Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Hükümet Yetkilisi: Dijital Para Çıkaracaksak Yasaları Revize Edelim

Japonya Liberal Demokrat Parti üyesi Kozo Yamamoto, ülkenin dijital para birimleri ile ilgili bir an önce yasal çalışmalara başlaması gerektiğini söyledi. Eskiden maliye bakanlığında da görev alan Yamamoto, dijital merkez bankası paralarının (CBDC) önemini vurguladı.

Japonya’da iktidar partinin mali ilişkiler konseyini yöneten Kozo Yamamoto Reuters’a verdiği demeçlerde dijital para birimleri hakkında konuştu. Yamamoto, Japonya Merkez Bankası’nın görev tanımlamalarında bazı değişikliklere gidilmesi ve belli başlı yasaların revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Dijital para için revizeye gidilmeli

Yamamoto’nun açıklamalarına göre Japonya’nın kendi dijital para birimini çıkarabilmesi için önce Merkez Bankası’nın politikalarında bazı değişikliklere gidilmesi gerekiyor. Yamamoto bu değişikliklerin istihdam ve enflasyon politikalarında yerine getirilebileceğini düşünüyor.

Yamamoto Merkez Bankası’nın bu değişiklikler sayesinde daha fazla istihdam yaratabileceğini açıkladı. Yamamoto enflasyon konusunda ise yüzde 2’lik enflasyon hedefinin daha açık bir şekilde vurgulanması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki sene için hazırlanıyor

Japonya, Yamamoto’nun bu açıklamalarından birkaç gün önce dijital merkez bankası paraları ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı. Japonya Merkez Bankası bu duyurusunda dijital para çalışmalarına önümüzdeki yıl itibarıyla başlayacağını belirtti.

Çin’in dijital yuan projesi sonrası çalışmalarını hızlandıran Japonya, henüz kendi dijital parasını çıkarıp çıkarmayacağı konusunda net bir karar vermiş değil. Fakat Japonya Merkez Bankası bu konuyu tıpkı Avrupa Merkez Bankası gibi önümüzdeki yıl içerisinde aydınlatmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!