Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Hükümeti Kripto Para Vergisini Ödemeyenleri Takip Edecek

Japonya Hükümeti, kripto para işlemi yaptığı halde vergi ödemeyen kişileri takip etmek için yeni bir sistem geliştiriyor.

Japonya’da Vergi Takibi

Yerel haber kaynaklarından Mainichi Shimbun tarafından yapılan habere göre Japonya Hükümeti, kripto para vergisi ödemeyen kişilerin peşine düşme kararı aldı.

Bu vatandaşları takip etmek için yeni bir sistem geliştiren hükümet, ülkedeki Ulusal Vergi Kurumu’na (NTA) fazladan yetki verdi. NTA alınan bu yeni karar doğrultusunda kripto para borsaları gibi aracı kuruluşlardan kripto para işlemlerine dair veri talebinde bulunabilecek.

Ulusal Vergi Kurumu bundan böyle kripto para borsalarında işlem yaptığı halde vergi ödemeyen vatandaşları kolaylıkla takip edebilecek. Kurum, kripto para borsalarından kullanıcı isimlerini, adreslerini ve kimlik numaralarını isteyebilecek.

Mainichi Shimbun tarafından yapılan habere göre hükümet bu yeni sistemi önümüzdeki yıl biraz daha kapsamlı bir şekilde hazırlayıp 2020 yılının Nisan ayına kadar yürürlüğe sokmayı planlıyor.

Ulusal Vergi Kurumu insanların bireysel bilgilerini açığa çıkarmamak için yalnızca doğrudan şüphelendiği vatandaşların bilgilerini isteyecek. Bu konuda açıklama yapan anonim bir kaynağa göre NTA kripto para işlemlerinden yalnızca 88 bin dolardan daha fazla para kazanmış kişileri soruşturacak.

Japonya’daki mevcut mevzuata göre kripto para borsaları, kullanıcılarına ait kişisel bilgileri kendi istedikleri takdirde yetkililere iletebiliyorlar. Ancak şu anda borsaların bu bilgileri paylaşmayı reddetmek gibi bir seçeneği de var. İşbu yeni sistemin yürürlüğe girmesi durumunda ise kişisel bilgileri vermek istemeyen borsalar ilk olarak bilgi talebine karşı çıkmak zorunda kalacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment