Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’daki Hükümet Kuruluşu Blockchain Programını Destekliyor

Singapur hükümetine bağlı bir kuruluş olan Enterprise Singapore, Blockchain sektöründeki gelişmeleri hızlandırmak için kurulmuş yeni bir programı desteklemeye başladı.

Singapur’da Blockchain Desteği

Ülkedeki startupların gelişimine katkıda bulunmak ve bu tarz girişimlere destek olmak için kurulmuş olan Enterprise Singapore, Tribe Accelerator adlı yeni bir Blockchain programını destekliyor.

Singapur hükümetine bağlı olan ve bu doğrultuda faaliyet gösteren Enterprise Singapore, birkaç farklı ortakla birlikte bu yeni projenin oluşumuna katkıda bulunacak.

Faaliyetlerini Güneydoğu Asya’ya yoğunlaştıran Singapur merkezli TRIVE Ventures, söz konusu programın duyurusunu bugün erken saatlerde yaptı. Şirketin yaptığı duyuruya göre işbu program Güney Kore’deki ICON Foundation ve PwC Singapore’a bağlı olan Venture Hub ile ortaklaşa geliştirilecek.

Blockchain teknolojisinin Asya genelindeki kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen Tribe Accelerator adlı program, bu alandaki startuplara çeşitli destekler sunacak. Programın başlıca amaçlarından biri, Blockchain startuplarının günlük sorunları çözmelerini sağlamak.

Bu program yalnızca Blockchain şirketlerine hizmet vermeyecek. Program yöneticileri ayrıca geleneksel yapıdaki şirketler ve hükümet kuruluşları için de özel bir platform hazırlamayı planlıyor.

Girişim sermayesi firmalarından TRIVE Ventures’ın ortaklarından Ng Yi Ming, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Bu program özellikle Seri A yatırımını almayı başarmış startuplara hizmet verecek. Tribe Accelerator; bünyesindeki hükümet ve şirket danışmanlarıyla, sunduğu teknik destekle ve küresel ağıyla birlikte bu startupların değerine değer katacak. Tüm bu destekler, Blockchain startupların gerçek hayattaki sorunlara çözümler üretmelerini sağlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment