Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya G20 Öncesinde Kripto Para Borsalarını Denetliyor

Japonya‘daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) ülkedeki kripto para borsalarını çok daha yakından takip etmeye ve onların faaliyetlerini yakın mercek altına almaya başladı.

Nikkei Asian Review gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Finansal Hizmetler Kurumu, geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde ülkedeki kripto para borsalarını çok daha yakından denetlemeye başladı. İsmi verilmeyen ancak bir FSA yetkilisi olduğu düşünülen bir kaynak, bunun başlıca sebebinin önümüzdeki ay gerçekleşecek olan G20 zirvesi olduğunu söylüyor.

Bu kaynağın açıklamalarına göre bu yıl Japonya’da düzenlenecek olan G20 zirvesinde kripto para konusu da masaya yatırılacak. Dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden isimlerin kripto paralar hakkında konuşacaklarını ve kripto para sektöründeki yasa dışı işlemleri tartışacaklarını söyleyen bu kaynak, Japonya’nın şimdiden harekete geçtiğini belirtiyor.

Coindesk tarafından yapılan bir habere göre Japonya özellikle G20 zirvesine ev sahipliği yapacak olmasının da verdiği baskı nedeniyle bu şekilde hareket etmeye başladı. Bunun yanı sıra Mali Eylem Görev Gücü (FATF) de Japonya’daki para aklamayla mücadele yasalarını incelemeye alacağını açıklamıştı ki bu da Japonya’daki yetkilileri iyice baskı altına alıyor.

Durum böyleyken Japonya’daki kripto para borsalarının düzenli olarak yetkililerle iletişime geçmeleri, şu ana dek olası para aklama olaylarına karşı ne gibi önlemler aldıklarını anlatmaları gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment