Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Hükümetinden Öğrencilere Blockchain Bursu

Malta Hükümeti ülkedeki 19 farklı öğrenciye Blockchain bursu vermeye başladı. Bu bursların toplam değerinin 160 bin euro civarında olduğu düşünülüyor.

Malta Dijital Yenilik İdaresi ve Malta Üniversitesi, Ağustos 2018 tarihinde bir araya gelerek toplamda 350 bin dolarlık bir burs fonu oluşturmuşlardı. Malta Independent tarafından yapılan habere bu burs artık öğrencilere dağıtılmaya başladı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre bu burs fonuna başvuran öğrencilerin ciddi bir kısmı Blockchain ve dağıtılmış kayıt teknolojileriyle (DLT) ilgili olarak yüksek lisans seviyesinde araştırma yapmak istiyorlar. Öğrencilerin bir kısmı Blockchain’in hukuk alanındaki kullanımıyla ilgilenirken bir kısmı finans alanındaki kullanımıyla ilgileniyor.

Finansal Hizmetler, Dijital Ekonomi ve Yenilik Siyasi Müşteşarı Silvio Schembri’nin Malta’daki Blockchain etkinliğinde yaptığı duyuruya göre bunlar, söz konusu burs fonundan çıkan ilk burslar oldu.

Schembri katıldığı etkinlik sırasında Malta’daki öğrencilere burs vermenin yanı sıra daha farklı konulardan da bahsetti. Malta’nın Blockchain sektöründe önemli adımlar atmaya başladığını söyleyen Schembry, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi’nin önümüzdeki yıl ülkedeki Blockchain şirketlerine lisans vermeye başlayacağını söylüyor.

Halihazırda Blockchain sektörünün en sağlam merkezlerinden biri olan Malta, bu gibi adımlarla birlikte Blockchain konusunda ismini iyice duyurabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment