Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya: Kripto Para Konusunda Aceleyle Karar Verilmemeli

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu Başkanı Ryozo Himino, kripto paralar konusunda tedbirli ilerleyeceklerini söyledi.

Temmuz ayında Japonya Finansal Hizmetler Kurumu Başkanı olarak atanan Ryozo Himino, kripto para ticaretinde dikkatli adımlar atılması konusunda uyardı. Himino, Merkez Bankası tarafından üretilecek olan dijital paraya odaklanılmasının altını çizdi. Pandemi nedeniyle insanların nakitten uzaklaşarak dijital paralara yöneleceğini belirtti.

“Geçtiğimiz sene G20 zirvesine katılan ve kripto paralar hakkında konuşan Himino, kripto paraların regüle edilmemesi halinde piyasadaki “spekülatif işlemlerin çoğalabileceğini”, kripto para sektörünün gelişiminin bu durumdan olumsuz yönde etkilenebileceğini söyledi. Geçen yıl Japonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen G20 zirvesinde Libra gibi dijital paralarla ilgili daha sıkı denetlemeler yapılacağı açıklandı. Yine aynı zirvede kripto paralara ilişkin küresel sorunların da inceleneceği belirtildi.

Finansal Hizmetler Kurumu Başkanı Ryozo Himino, Tokyo’nun milli dijital para çalışmalarından memnun olduğunu söylerken, oluşabilecek risklerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlatarak, “Sonuçta, Japonya kendi dijital parasını üretme konusunda iyi düşünmelidir. Çünkü bunu yapmanın yararları kadar dezavantajları da var.” dedi.

Japonya dijital para çalışmalarını Çin’den gelen dijital yuan duyurusunun ardından hızlandırmaya başladı. Kripto paralara yönelik şimdilik temkinli bir tavır sergileyen Japonya’nın dijital para konusundaki planları zamanla nasıl şekillenecek, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment