Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Son Durum: 12 Bin Dolara Çıkacak mı? İşte Uzman Yorumları

Dün öğleden sonra yükselişe geçen Bitcoin fiyatı gece saatlerinde 11.900 dolar seviyesine kadar çıktı. Şu an için 11.600 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’in 12.000 dolara çıkması şimdilik muhtemel duruyor.

12 bin doların altına düştükten sonra bir süre boyunca 11.000-11.300 dolar aralığında seyreden Bitcoin, dün hareketlenmeye başladı ve 11.400 dolar seviyesini aştı. Bunun ardından 11.500 doları da geçen Bitcoin günün geri kalan kısmında bu yükselişini sürdürdü.

Günlük Bitcoin grafiği

Gece saatlerinde 11.900 dolara kadar yükselen Bitcoin yatırımcıları yeniden umutlandırmaya başladı. Bazı analistler şimdi Bitcoin’in yeniden harekete geçmesini ve bu sefer 12.000 doları da aşmasını bekliyorlar.

Geri Sayım Başladı

Bitcoin 2 Ağustos sabahı 12.000 dolar seviyesine çıkmayı başardı ancak bu yükseliş pek uzun ömürlü olmadı. Hatta Bitcoin’in 12.000 dolara çıktıktan sonra 10.900 dolara kadar gerilemesi yalnızca 5 dakika sürdü. Bu yüzden hevesi kursağında kalan boğalar Bitcoin’in yeniden yukarı yönde hareket etmesini ümit ediyorlar.

Ünlü kripto para analistlerinden Josh Rager birkaç saat önce Bitcoin ile ilgili bir grafik paylaştı ve beklenen bu hareketin kısa süre içerisinde gelebileceğini açıkladı. Bitcoin’in iyi bir ivme yakaladığına inanan Rager, BTC yatırımcılarının yüzlerinin 24 saat içerisinde güleceğine inanıyor. Çünkü o, BTC fiyatının bu süre içerisinde 12.000 dolara çıkmış olacağını düşünüyor.

Direnişi Kırabilecek mi?

Kripto para piyasasında dakikalar içerisinde büyük değişiklikler yaşanabiliyor. Rager’ın görüşlerine göre Bitcoin şimdilik sağlıklı görünüyor ama bu durum her an değişebilir. Başka bir kripto para analisti olan Michael van de Poppe, Bitcoin’in önündeki direnişi kırıp kıramayacağından emin değil.

Kendisi geçtiğimiz gece bir Bitcoin grafiği paylaştı ve 11.800-11.900 dolar bölgesine işaret etti. Bitcoin’in önündeki engelin bu bölge olduğunu söyleyen Poppe, bu bölgenin aşılıp aşılmayacağının belli olmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’deki genel görünüme dair daha farklı yazılar yayınlamış, Mr. Freeman gibi isimlerin BTC hakkındaki görüşlerini aktarmıştık. Mr. Freeman geçtiğimiz günlerdeki bu analizinde Bitcoin’de dikkat edilmesi gereken kritik noktaları işaretlemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment