Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düşüşü Bilen Analist Uyardı: Bu Noktalara Dikkat

Bitcoin’in geçtiğimiz günlerde yaşadığı düşüşü saatler öncesinden tahmin eden Mr. Freeman, Bitcoin’de dikkat edilmesi gerek kritik noktaya işaret etti.

Temmuz ayının son günlerinde 11 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin, 1 Ağustos günü 12 bin dolara doğru yükselmeye başladı ve bu seviyeye 2 Ağustos sabahı ulaştı. Fakat Bitcoin o günün sabahında sadece birkaç dakika içerisinde sert bir şekilde düşüşe geçti ve 10 bin 900 dolara kadar geriledi.

Yerli kripto para analistlerinden Mr. Freeman, 1 Ağustos akşamı bir grafik paylaşıp o sırada 11 bin 600 dolar seviyesinde olan Bitcoin fiyatının kısa vadede 11 bin doların altına düşebileceğini söyledi ve yatırımcıları uyardı. Kendisinin haklı çıkması ise yalnızca birkaç saat sürdü.

Bu öngörüsüyle birçok kişinin takdirini alan Mr. Freeman bugün Bitcoin ile ilgili görüşlerini paylaştı ve yatırımcılara hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

İşte Kritik Noktalar

Bitcoin fiyatı an itibarıyla 11 bin 300 doların biraz üstünde seyrediyor. Bitcoin’in önündeki direnişi ve altındaki desteği belirleyen Mr. Freeman, Twitter hesabından şöyle bir grafik paylaştı:

Mr. Freeman’ın çizdiği grafik, Kaynak

Öncelikle direniş seviyesi hakkında yorum yapan Mr. Freeman, buranın “satıcılar tarafından baskılanan” bir seviye olduğunu söylüyor ve Bitcoin’in yükselişine devam edebilmesi için öncelikle yeterli hacmin oluşması gerektiğini vurguluyor.

Bunun yanı sıra destek seviyeleri hakkında da konuşan Mr. Freeman, özellikle grafikte yer alan yeşil bölgeye dikkat çekiyor ve alıcıların olası bir düşüş halinde satıcılara karşı “burada cevap verebileceklerini” söylüyor.

Şimdi Ne Yapmalı?

Bitcoin fiyatının tam olarak hangi yönde ilerleyeceğini kestirmek şu an için elbette pek mümkün değil. Fakat yatırımcılar bu gibi durumlarda her iki ihtimale karşı da bir plan hazırlayıp kendilerini güvenceye alabiliyorlar. Mr. Freeman da yatırımcılara bu aşamada bunu yapmayı öneriyor ve fiyatta yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı şu yorumu yapıyor:

“Her iki yönlü hareket planınız olması lazım. Şu anki gibi yatay trendlerde, ortadan pozisyona girmeyi emin olun ki istemezsiniz. (Mesela) fiyatın, belirlediğimiz destek seviyesine geldiğini varsayalım. Destek seviyesi altında hacimli kapanışlar olmuyorsa, alıcılar bu bölgeyi tutuyor demektir ve risk yönetiminizi yapmanızın ardından pozisyon alınabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment