Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Mali Denetleme Kurulu İki Kripto Para Borsasını Askıya Aldı

Yerel bir haber kanalına göre, Ocak ayında Japon kripto para borsası Coincheck‘te yaşanan 534 milyon dolarlık hacklenme olayından sonra bir dizi denetlemeler yapan Japonya’nın Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), iki tane daha kripto para borsasının askıya alınmasını uygun buldu  ve bir diğer borsaya da iş geliştirme uyarısında bulundu.

FCA’nın 15 adet daha tescil edilmemiş Japon kripto para borsasını yerinde denetimlerinin sonucunda, Kurum, Coincheck de dahil olmak üzere 7 borsaya iş geliştirme uyarısında bulunup 2 borsanın da işlemlerini çoktan durdurdu.

Nikkei Asian Review, en son iş geliştirme uyarısı alan kripto para borsasının Last Roots olduğunu, ve askıya alma işlemlerinin ilkinin 6 Nisan‘dan itibaren 2 hafta sürecek bir şekilde External Link kripto para borsasına, ikincisinin ise 8 Nisan‘dan itibaren başlayacak şekilde FSHO‘ya verildiğini belirtti. FSHO, 8 Mart‘tan itibaren bir ay boyunca askıya alınmış olan 2 borsadan birisiydi.

Geçtiğimiz hafta, iki Japon kripto para borsası, yürürlükte olan düzenlemeler ile çalışmak yerine kapanmayı tercih etti.

Koin Bülteni dün Monex Group‘un Coincheck‘i 3.6 milyar yen‘e (34 milyon dolar civarı) satın alacağını onayladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment