Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya, Margin Trading İçin Yeni Kuralları Açıkladı

Japonya finansal otoriteleri, margin trading ile ilgili olarak yeni regülasyonları içeren bir duyuruyu, yaptığı açıklama ile yayınladı.

Nisan 2020’de yürürlüğe girmesi beklenen bu yeni kurallar uyarınca, kripto para borsası operatörlerinin FSA’ya kayıtlarını o tarihten sonraki 18 ay içerisinde yapmış olmaları şart koşulacak.

Yeni regülasyonlar ile birlikte, kripto para borsalarının uyması gereken kurallar iyice belli olurken, aynı zamanda yatırımcıların korunması süreçlerine de dikkat edilecek. Kripto para borsaları, bundan snraki süreçte ise farklı gruplara ayrılacak. Bunların arasında margin trading hizmeti sunanlar ve ICO’ları listeleyenler gibi farklı tipler yer alacak.

Bu yeni kural bütünü ile birlikte kripto para piyasalarının denetlenmesi ve gözetlenmesi; hemen hemen menkul kıymetler piyasasındaki gibi olacak. Bu sayede de yatırımcıların Ponzi şemalarına giriş yapması engellenecek ve yatırımların yasal manada onay almış kurumlara yapılmasının önü açılacak.

Ocak ayında yaptığı açıklama ile yasal olmayan kripto para şirketlerinin ürün satımını engellemek istediğini ifade eden Japon Finansal Hizmetler Ajansı FSA, bu yeni regülasyonlar ile de duruşunu ortaya koymuş oldu.

Her ne kadar kripto para piyasalarına olumlu yaklaşsa da, sektörün yaşadığı tehlikelerin farkında olan kurum, bu sebeple çok daha sert bir tutum izliyor. FSA’nın öncelikli hedefinin de kurumlar ve yatırımcılar arasında sürdürülebilir ve efektif bir denge kurmak olduğu da, bu yaptığı hamlelerden anlaşılan birkaç ufak detaydan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment