Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Washington’daki Blockchain Lobilerinin Sayısı Git Gide Artıyor

ABD‘nin başkenti Washington’da Blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmalar yürüten kuruluşların sayısı geçtiğimiz yıl içerisinde üç kat artış gösterdi.

Politico gibi kayaklar tarafından yapılan haberlere göre dijital para ve Blockchain sektörleriyle ilgili çalışmalar yürüten, bu sektörlere yönelik görüşleri olumlu yönde değiştirmeye çalışan organizasyonların sayısı geçtiğimiz yıl içerisinde üç kat artış göstermiş durumda. 2017’nin son çeyreğinde bu yönde çalışan 12 organizasyon varken bu sayı 2018’in son çeyreğinde 33’e çıktı.

Başlıca Washington’da çalışmalar yürüten bu organizasyonların başlıca amaçlarından biri devlet yetkililerinin bu sektörler hakkında bilgi edinmesini sağlamak. Bu organizasyonlarda görev alan kişiler, hükümet görevlilerinin bu sektörlere bakışlarını olumlu yönde değiştirmeyi ve böylece sektörün büyümesini hızlandırmayı hedefliyorlar.

Bunlardan birine örnek olarak kar amacı gütmeyen Coin Center adlı kuruluşu gösterebiliriz. Jerry Brito önderliğinde çalışmalar yürüten bu kuruluş halihazırda Cumhuriyetçi Parti temsilcilerinden Warren Davidson ve Darren Soto gibi isimlerle birlikte çalışıyor. Jerry Brito’ya göre bu alanda çalışmalar yürüten örgütlerin sayısındaki artış asında menkul kıymet düzenlemeleri sayesinde yaşandı.

Cumhuriyetçi Parti üyesi Darren Soto bundan bir süre önce kripto paraların Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından değil Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirtmişti.

ABD’deki yasa düzenleyiciler henüz Blockchain ile ilgili çok somut bir adım atmadıkları için bu sektördeki isimler konu hakkında olabildiğince fazla şey yapmaya çalışıyorlar. Bu çalışmalar Washington’daki yetkililerin görüşlerini ne yönde etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment