Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citibank, 2015’de Bir Banka Destekli Kripto Para İçin Çalışıyormuş!

Kripto para piyasalarına damga vuran olaylardan bir tanesi de, hiç şüphe yok ki JP Morgan’ın banka destekli çıkaracağı yeni kripto parası JPM Coin oldu. Bu olay, sektördeki birçok analistin ve uzmanın çeşitli görüş ayrılıkları yaşamasına neden olurken; gelecekte bankaların benzer bir yol izleyip izlemeyecekleri de aynı zamanda ciddi bir merak konusu olmuştu.

JP Morgan gibi bir başka dev banka olan Citigroup’un da 2015’ten bu yana benzer bir proje için çalıştığı ortaya çıktı. Dublin’deki Citigroup İnovasyon Lab’ında çalışılan proje, ödeme sistemlerinde efektiflik artışı yapabilecek süreçleri araştırıyordu.

Araştırmacılar Citicoin denen bir kripto para ile bu süreci yapmak istese de, Citigroup Global Inovasyon Şefi Gulru Atak; kripto para kullanımının ödeme sistemlerinde her ne kadar gelecek vaad eden bir unsur olsa da, şirket olarak kısa vadede işe yarayacak bir şey aradıkları için bu planları ertelediklerini ifade etti.

Atak, şöyle konuştu:

”Deneylerimiz ve tecrübelerimize bakacak olursak, hali hazırdaki ödeme ekosistemiini kripto paralar ile hemen geliştiremeyeceğimizin farkına vardık. Bu teknolojiler, her ne kadar çok ciddi bir önem arz etseler de, şu an için doğru şeyi yapmaktan uzaklar. Uluslar arası ödeme sistemlerinde bir standart oluşturmak da kolay değil. Örneğin SWIFT’in bugünkü haline gelmesi ne kadar sürdü? Yeni sistemlerin de hayat bulması o yüzden uzun sürecektir ki bu çok normal.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment