Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Domuz Kurulu Hayvanları Blockchain ile Takip Edecek

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Domuz Kurulu, tedarik zinciri yönetiminde Blockchain teknolojisini kullanabilmek için ripe.io adlı yeni bir şirketle işbirliği yapmaya başladı.

ABD’deki Ulusal Domuz Kurulu Blockchain teknolojisini kullanarak ekosistemi takip etmek, sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmaları değerlendirmek, gıda güvenlik standartlarını, hayvanların sağlığını ve çevresel davranışları kontrol etmek istiyor. Yetkililer bu alanlarda çalışmalar yürütebilmek için kendini “Gıdanın Blockchain’i” olarak tanıtan Ripe Technologies ile işbirliği yapacak.

Ulusal Domuz Kurulu Blockchain teknolojisi sayesinde domuzların nasıl bir ortamda yetiştirildiğini çok daha net bir şekilde görebilecek, bu ortama ilişkin çok daha şeffaf bir değerlendirme yapabilecek. Kurul böylece domuz yetiştiricilerine çok daha adil bir şekilde sertifika dağıtabilecek. Ripe.io tarafından yapılan açıklamalara göre bu sistem elde edilen bilgiler tamamen anonim kalacaklar.

Ripe.io’nun kurucularından Raja Ramachandran, Blockchain teknolojisinin gıda sektöründe oldukça verimli bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyor. Kendisinin açıklamalarına göre Ulusal Domuz Kurulu da bu teknoloji sayesinde gıda sektöründeki sürdürülebilirlik, kalite, takip, atık gibi konulara ilişkin sorunları çok daha rahat bir şekilde takip edebilecek ve bu sorunları çözmek için yeni adımlar atabilecek.

Blockchain teknolojisi halihazırda tedarik zinciri yönetimi alanında kullanılıyor. Nestle, Walmart, Carrefour gibi dev isimler bu teknolojinin ürün takibi için oldukça kullanışlı olduğunu düşünüyor ve Blockchain’i test ediyorlar. Bunun yanı sıra Bumble Bee Foods gibi şirketler de ürünlerin takibini yapmak için Blockchain’i kullanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment