Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt ve ErisX Arasında Ne Gibi Farklar Var?

Kripto para piyasalarının kurumsal yatırımcılara açılması yolunda aracılık etmesi beklenen iki büyük firma ErisX ve Bakkt, aslında yatırımcıların ve sektör katılımcılarının gözünde benzer amaca hizmet eden iki şirket gibi görünüyor.

Her ne kadar aslınad benzer amaçlara hizmet ediyorlarmış gibi görünseler de, bu iki platformun arasında bazı temel farklar olduğuun ifade eden Bakkt COO’su Adam White, yaptığı açıklamada Bakkt’ın fiziksel olarak Bitcoin vadeli işlem kontratı teslimatı yapacak olmasının yanı sıra, şirketin kripto para kullanımının artışı için gerekecek araçları ve türevleri de destekelyeceğini aktardı.

White, şirketin bu alandaki duruşunu şöyle açıkladı:

”Bildiğiniz gibi Microsoft ve Starbucks gibi kurumlarla anlaşma yaptık. Bu durum, bizi diğerlerinden bir tık ayrıştıran bir detay. Ancak daha da önemlisi, biz kripto para sektörüne çok ciddi bir yatırım yaptık. Bu işe çok para koyduk ve bir gün birinin gelip kripto paraları kullanacağını umut ederek bunu yaptık.”

White’a ek olarak konuşan ErisX CEO’su Chippas ise, ana amaçlarının bir alt yapı oluşturmak olduğunu söylerken şunları ekledi:

”Bizim ana amacımızın kripto para ile ilgili ürünlerin ve türlü emtiaların trade edilebileceği bir platform oluşturmak. Bunun için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bunu yaparken de regülasyonlara tabii olmak gerektiğinin de elbette farkındayız.”

Bu arada, iki isim de platformların ne zaman kullanıma gireceği sorusunu tam manası ile yanıtlamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment