Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Merkez Bankası Başkanı’ndan Kripto Paralar İçin ‘Spekülatif’ Yorumu

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, kripto para piyasasında yapılan trading işlemlerinin “çoğunun spekülatif” ve kripto para fiyatlarındaki volatilite seviyesinin “aşırı derecede yüksek” olduğunu söyledi.

Fed, Avrupa Merkez Bankası gibi merkez bankalarının kripto paralara ilişkin yaptığı yorumların bir benzeri, Japonya Merkez Bankası Başkanı’ndan geldi. CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı, 24 saat içerisinde neredeyse %3 oranında düştü.

Kripto para ile stablecoin arasında ayrım yaptı

Bitcoin gibi kripto paraların “nadiren mutabakat amacıyla” kullanıldığını söyleyen Japonya Merkez Bankası Başkanı, piyasa genelinde yapılan işlemlerin büyük ölçüde spekülatif olduğunu dile getirdi.

Bunlar ile stablecoin olarak bilinen dijital varlıklar arasında bir ayrım yapan MB Başkanı, stablecoinlerin gelecekte kullanışlı ödeme araçları olabileceğini açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bu haftaki komite oturumu sırasında kripto paralara “şüpheyle yaklaştığını” ve kripto para işlemlerinin “tehlikeli” olduğunu söyledi. Fed Başkanı Jerome Powell, nisan ayında yaptığı açıklamalarda kripto paraların “spekülatif araçlar” olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!