Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da 32 Kripto Para Borsası İncelemede

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu, Japonya’daki 32 kripto para borsasını inceliyor. Bu, henüz lisans almamış ama kurum tarafından şu anda inceleme altında olan ve tamamen lisanslı 16 borsayı kapsıyor.

16 Borsa Ruhsatlandı

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu, cuma günü Japonya’daki 32 kripto para borsasının olduğu bir liste yayınladı. Bu liste, halihazırda lisanslanmış 16 borsa ve lisans için başvurmuş ve şu anda incelemeye tabi olan 16 borsayı kapsıyor.

Finansal Hizmetler Kurumu ilk olarak, geçen sene Eylül ayında 11 borsaya onay vermişti. Bunlar: Money Partners, Quoine, Bitflyer, Bit Bank, SBI Virtual Currencies, GMO Coin, Bittrade, Btcbox, Bitpoint, Fisco Virtual Currency ve Zaif.

Ardından Aralık ayının başında, kripto para borsası için ek olarak 4 şirkete onay verildi. Bu şirketler: Tokyo Bitcoin Exchange, Bit Arg Exchange Tokyo, FTT Corporation ve Xtheta Corporation. Aralık ayı sonunda ise, başka bir borsa olan Bitocean da onaylandı. Böylece toplamda 16 işletme, Japonya’da kripto para borsası için lisans almış oldu.

16 Borsa Henüz İnceleme Aşamasında

Cuma gününden önce Finansal Hizmetler Kurumu,  lisans için başvuran ve inceleme aşamasında olan şirketlerin adlarını açıklamamıştı. Söz konusu 16 borsaya ek olarak, başka 16 şirketin henüz lisans almış olmamasına karşın, inceleme altında olduğu ve “dijital döviz tüccarları” olarak sınıflandırıldığını açıklandı. Bunların arasında, ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coincheck de var.

Diğer 15 şirket ise: Minnano Bitcoin, Payward Japan, Lemuria Bitcoin Exchange (Bitcrements), Campfire Corporation, Tokyo Gateway, Lastroots Corporation, Debit, Eternal Link, FSHO Corporation, Kirin Corporation, Bit Station, Blue Dream Japan, Mr. Exchange, Amex Corporation ve Bitexpress Corporation.

Tüm Borsalar İncelenecek

Kurum, geçtiğimiz hafta Coincheck‘in saldırıya uğrayarak, 58 milyar yen (yaklaşık 530 milyon dolar) değerinde NEM‘in çalınmasının ardından tüm borsaların listesini yayınladı. Coincheck bu olaydan etkilenen 260.000 müşterisine, kayıplarını kendi sermayesinden ödemek için söz verirken, bunun için henüz  herhangi bir tarih belirtmedi.

Saldırının ardından Finansal Hizmetler Kurumu, Coincheck için bir iş geliştirme kararı verdi ve saldırıya ilişkin 13 Şubat’a kadar bir tekrarlamanın önlenmesi için bir rapor sunmasını istedi. Ayrıca kurum, cuma günü “kullanıcıların korunmasını sağlamak için” yerinde bir inceleme gerçekleştirdiğini açıkladı. Japan Times‘ın raporuna göre, Maliye Bakanı Taro Aso şu açıklamayı yaptı:

“Finansal Hizmetler Kurumu ayrıca Coincheck’in müşterilerine geri ödeme yapmak için mali kaynaklarının olup olmadığını öğrenmeyi de planlıyor.”

Buna ek olarak, Jiji Press‘in raporuna göre, Finansal Hizmetler Kurumu  43 maddelik bir kontrol listesine dayanarak Japonya’daki diğer tüm kripto para borsalarının iç denetimini sağlayacak. Müşterilerinin varlıklarını korumak ve siber saldırı önlemlerini yönetmek için, sistemlerinin ayrıntılarını ve risk yönetim sistem raporlarını kuruma sunacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment