Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Bitcoin Hırsızlığı Vakası

Japonya’nın başkenti Tokyo’da iki kişi, Vipstar Inc. adı verilen bir Blockchain firmasından yaklaşık 715 bin dolara tekabül eden 78 milyon yen çaldıkları gerekçesi ile tutuklandı.

Yuto Onitsuka ve Takuma Sasaki adındaki iki kişinin sorgusunda suçlarını itiraf ettikleri ifade edilirken, bu olayı yapma sebeplerini ise ikili; şirket yönetiminden memnun olmamak olarak niteledi.

Polis yetkilileri, 29 Ekim 2018 tarihinde Vipstar tarafından yönetilen trading hesabına 12 kez onaylanmamış giriş olduğunu tespit ederken, konuyla ilgili olarak konuşan suçlulardan birisi Onitsuka; şirket yönetiminden hoşnutsuz olduğunu ve bunun da kendisini şirketi yok etmeye çalışmaya ittiğini söyledi.

Bir diğer suçlu Sasaki ise, kendisinin direkt olarak bir suçu olmadığını ve Onitsuka’nın kendisine verdiği direktifleri yerine getirdiğini ifade eti.

Proof of Stake ve Proof of Work tabanlı iş modellerinin hibrit bir bileşimi olarak ortaya çıkan Vipstar projesi, 2018 yılının başlarında ortaya çıkmıştı. Anime motiflerini de yaptıkları işte kullanarak bir farklılık ve eğlence katma amacında olan projenin tokeni VIPS, Coin Market Cap üzerinde 616. sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment