Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Kripto Paralar İçin Limit Şikayeti: Yatırımcılar Kaçıyor

Japonya’daki kripto para destekçileri, kripto para işlemlerinde uygulanan kaldıraç limitinin artırılmasını öneriyor.

Japonya’daki Kripto Varlık İşletmeleri Derneği (JCBA), kripto paralara uygulanan kaldıraç limitinin yeniden gözden geçirilmesi için JVCEA’ya bir tasarı sundu.

2016’da kurulan JCBA, Japonya’da kripto para sektörünün büyümesine katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyor. JVCEA, kripto para piyasasının denetlenmesi konusunda ülkenin regülatörü FSA ile beraber çalışıyor.

Japonya’daki bireysel yatırımcılar, geçmiş yıllarda kripto para işlemlerinde 25 kata kadar varan oranda kaldıraç kullanabiliyordu. Bu üst limit Ekim 2019’da 4 kata; Mayıs 2020’de 2 kata kadar düşürüldü.

JCBA temsilcilerine göre kripto paralara kaldıraç konusunda geleneksel finans araçlarına göre daha katı bir baskı uygulanıyor olması, kripto para sektörünün gelişimini olumsuz etkiliyor. JVCEA’ya sunulan tasarıda, “Kripto varlıkların resmi bir varlık sınıfı olarak nitelenebilmesi için spot piyasasının yanı sıra türev piyasanın da geliştirilmesi gerekiyor.” vurgusu yapıldı.

Ülkede bu kısıtlama uygulanmaya başladıktan açık pozisyonlarda azalma oldu ve özellikle marjin işlemlerinde, spot işlemlere kıyasla daha büyük bir küçülme görüldü.

JCBA temsilcilerine göre bu üst limit, Japonya’daki yatırımcıların daha fazla kaldıraç kullanabilmek için yurt dışındaki borsalara yönelmesine ve yerel borsaların zarar görmesine yol açıyor.

CoinPost’un haberine göre JCBA’nın önerileri, değerlendirilmek üzere JVCEA’ya aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!