Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC-Terra (LUNA) Davasında Batık Kripto Şirketine Emir: 5 Gün Süre Verildi!

SEC tarafından Terra’ya (LUNA) açılan davada, iflas eden kripto kredi platformu Genesis’ten yardımcı belgeleri sunması için mahkeme tarafından 5 gün süre verildi.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Jed Rakoff tarafından 13 Ekim tarihinde yayınlanan bir bildirinin hedefinde iflas eden kripto kredi platformu Genesis yer aldı. Genesis’ten ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’a karşı açtığı dava için yardımcı olacak belgeleri tekrardan talep eden yargıç, mahkeme celbine uyulması için 5 günlük süre tanıdı.

Terraform Labs, 12 Eylül’de Genesis’in altındaki 3 şirkete Global Capital, Genesis Global Holdco ve Genesis Global Trading’den mahkeme celbi talep etmişti. Bunun üzerine devam eden davada kritik bir değere sahip olabilecek belgelerin talebi daha önce de yapılmış ve Genesis’e 9 Ekim tarihine kadar süre tanınmıştı.

Fakat Genesis bu süre zarfında geri dönüş yapmadı. Genesis’in 5 günlük süre içerisinde mahkeme celbine uyarak istenilen belgeleri sunup sunmayacağı belirsizliğini koruyor. Öte yandan istenilen belgelerin niteliği hakkında da net bir açıklama yer almadı.

Talep edilen bu belgelerin, Terra ve TerraUSD’nin (UST) çöküşünün arkasındaki sürece dair ışık tutabileceği düşünülüyor.

Yargıç Rakoff tarafından gönderilen celpte şu ifadeler yer aldı:

Bugün itibariyle, Genesis varlıkları mahkeme celplerine yanıt olarak herhangi bir belge sunmadı. Mahkeme, davalıların celpnameleri yürürlüğe koyma talebini kabul ediyor. Genesis’in tebliğin ulaşmasından itibaren beş (5) gün içinde, yanıt vermesi gerekmektedir.

Do Kwon, Karadağ’da sahte pasaport bulundurmaktan hapis cezasına çarptırıldığı için ABD’ye gelemiyor ve bu durum hakkında açılan davaların işleyişinin daha karmaşık hale getiriyor.

Terraform Labs kısa süre önce yaptığı açıklamasında UST’nin çöküşünün arkasında üçüncü taraf piyasa yapıcıların olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!