Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Yetkililer ICO’lar İçin Yeni Düzenlemeler Hazırlıyorlar

Japonya‘daki yetkililer ülkedeki ICO projeleri için yeni düzenlemeler hazırlamayı planlıyorlar.

Japonya’da Yeni Düzenlemeler

Yerel haber kaynaklarından Jiji Press tarafından yapılan habere göre Japonya’daki yetkililer ICO düzenlemelerini yeniden gözden geçirmeye başladılar.

Yatırımcıların güvenliğini sağlayabilmek için ICO’ları daha dikkatli bir şekilde düzenlemek isteyen yetkililer, bu alanda çalışmalara başladılar.

Jiji’nin haberine göre ülkede ICO yürütmek isteyen her bir şirket yerel otorite olan Finansal Hizmetler Kurumu’na (FSA) kayıt yaptırmak zorunda kalacak.

Japonya’daki Finansal Hizmetler Kurumu’nun (FSA) ayrıca finans araçları, borsalar ve ödeme hizmetleri için hazırlanmış yasaları yeniden inceleyeceği ve bunlar doğrultusunda bir adım atacağı belirtiliyor.

Bir süredir hem Japonya’daki hem de farklı ülkelerdeki ICO projelerini takip eden FSA, bu sektörde birbirinden farklı risklerle karşılaşılabileceğini düşünüyor. FSA, insanların güvenliğini sağlayabilmek için yatırımcıların belli bir ICO’ya yapabilecekleri yatırımı kısıtlama fikrini gözden geçiriyor.

Bundan kısa süre önce yayınlanan bir araştırma yazısına göre geçtiğimiz yıl içinde düzenlenen ICO’ların yüzde 80’i aslında dolandırıcılıktı. Ortada böyle bir ciddi oran varken FSA’nın bu alanda daha tedbirli adımlar atmak istemesi pek şaşırtıcı değil.

Japonya’da ICO Görüşmeleri

FSA bünyesindeki Dijital Para Borsalarını Araştırma Ekibi, geçtiğimiz ay ICO’lar hakkında onuncu toplantısını düzenledi.

Bu toplantı sonucunda ICO’larda görülen tokenlar üç farklı kategoriye ayrıldılar: üreticisi olmayan dijital paralar, üreticisi olan dijital paralar ve üreticinin elde edilen gelirleri paylaştırmak zorunda olduğu dijital paralar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment