Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Dev Firması, Facebook’un Libra’sına Katılmak İstiyor!

Japonya’nın en büyük finansal hizmet firmalarından birisi olan ve aynı zamanda hacklenen Coincheck kripto para borsasının da sahibi konumundaki Monex Group Inc., Facebook’un Libra kripto para projesine katılmayı planlıyor.

26 Temmuz tarihinde gündeme gelen haberlere göre Monex Group’un CEO’su Oki Matsumoto firmanın 2019 yılı ikinci çeyrek döneminin finansal verilerinin açıklandığı toplantıda, Libra projesini yöneten Libra Association’a katılmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Libra Association isimli konsorsiyum içerisinde Visa, Uber, Mastercard ve eBay gibi önemli firmalar yer almakta ve bunların yanı sıra birçok yeni firma da katılmak için görüşmelere başladı. Libra Association’a katılmak isteyen her firmanın sadece bu konsorsiyuma giriş için bile minimum 10 milyon dolar ödemesi gerekmekte. Matsumoto kendisi için ”oldukça sıkı pazarlık eden birisiyim” ifadesini kullansa da, Libra’nın ”büyük bir potansiyele sahip olduğunu” ve bu sebeple ”pozitif düşünmek istediğini” dile getirdi.

Monex Group CEO’su yaptıkları başvurunun ilk olarak Ağustos ayının sonunda değerlendirileceğini ve şirketin o tarihten sonra Eylül ayına kadar bir sonuç ile karşılaşacağını açıkladı. Ancak yine de Facebook Libra’nın etrafındaki regülasyonlarla ilgili belirsizlik bütün bu tarihleri değiştirebilir ve Libra belki hiç piyasaya bile çıkamayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment