Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lider Filipinler Bankası Kendi Kripto Para Birimini Çıkartıyor!

Filipinler’in en büyük finansal kurumlarından birisi olan Union Bank of the Philippines yeni yaptığı bir duyuru ile kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini açıkladı. Banka bu hamlesinin nedenini ise kırsal yerlerdeki bankaları kendi blockchain platformunda bir araya getirmek olarak açıkladı.

PHX isimli bir stabil kripto para birimi piyasaya sürecek olan banka, bunu direkt olarak ülkenin itibari parasına endeksleyecek. PHX şimdiden bankanın kendi blockchain platformu i2i içerisine entegre edildi ve kullanıma açılmayı bekliyor.

UnionBank Başkan Yardımcısı Arvie de Vera konu hakkında yaptığı açıklamada PHX’in hem bir değer saklama aracı hem de bir değiş tokuş aracı olarak kullanılabileceğini, bunun şeffaf ve otomatik ödemelerin yapılması için bile kullanım alanı yaratacağını ifade etti.

Daha önce Filipinler içerisindeki üç önemli finansal kurum UnionBank’ın i2i isimli blockchain platformunu kullanarak başarılı bir şekilde ödeme gerçekleştirmişti. Merkezde yer almayan bu bankalar direkt olarak UnionBank’ın kripto parasını kullanarak alım, satım veya havale işlemi gerçekleştirebildi.

Kripto para birimleri ilk olarak bankalar tarafından düşman olarak görülse de, artık dünyanın dört bir yanında kendi kripto parasını piyasaya sürüp bunu kullanmaya başlayan banka örnekleri çoğalmaya başladı ve bunun en büyük örneği JP Morgan olarak öne sürülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment