Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei CEO’su: Çin Kendi Libra’sını Piyasaya Sürmeli!

Geçtiğimiz birkaç hafta kripto para sektörü için kesinlikle oldukça hareketli ve sansasyonel geçti ve hala da böyle geçmeye devam ediyor. Facebook‘un Libra isimli kripto para birimini resmen tanıtması ve bunun white paper’ını yayınlaması birçok regülatörü harekete geçirirken, endüstri de Libra yanlıları ve karşıtları şeklinde adeta ikiye bölündü.

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Huawei’nin CEO’su da bundan yaklaşık bir hafta önce yapılan bir etkinlikte Facebook’un Libra’sı hakkında önemli açıklamalarda bulunup tarafını belli edenlerin arasına katıldı.

Libra’nın ABD hükümetinin küresel ekonomi üzerindeki gücünü korumak için bir yol olup olmadığı sorusuna yanıt veren CEO Ren Zhengfei, Çin’in böyle olası bir duruma karşı kendi Libra versiyonunu piyasaya sürmesi gerektiğini ve ”bir devletin her zaman bir internet şirketinden daha güçlü olduğunu” ifade etti.

”Çin bizim kendi Libra versiyonumuzu piyasaya sürebilir. Neden diğerlerinin bunu yapmasını bekliyoruz ki? Bir ülkenin gücü her zaman bir internet şirketinin gücünden daha fazladır.’

Çin, kripto paralar ve Bitcoin konusunda oldukça karmaşık bir görüntü çizse de devlete yakınlığı ile bilinen Zhengfei’nin bu açıklamasının devamında önemli bir adım atılması söz konusu olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment