Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Finansal Regülatörü FSA, 2 Kripto Para Borsasına Lisans Verdi!

Japonya, kripto para birimleri açısından en büyük öneme sahip ülkelerden birisi ve yaşanan yüzlerce hacklenmeye rağmen hala bunu kanıtlamayı sürdürüyor. Japonya’nın finansal regülatörü FSA, news.Bitcoin.com kaynağına yaptığı açıklamalarda aldığı 23 yeni başvurudan 2 tanesini onayladığını vurguladı. Buna ek olarak geçtiğimiz yıldan bu yana Japon kripto para piyasasına girmek isteyen firmaların sayısı da 140’ı aştı.
Japonya’nın en üst finansal regülatörünün onay verdiği iki kripto para platformu ise sırasıyla Rakuten Wallet Co. Ltd., ve Decurret Co. Ltd., olarak biliniyor. FSA bunun yanı sıra 23 yeni başvuru yapan kurumun yedi tanesinin şuan için değerlendirme sürecinde olduğunu ve bunların arasından Rakuten ile Decurret’in onay aldığını vurguladı.

Japonya’nın Amazon’u olarak bilinen Rakuten, dünya çapında 1.3 milyar civarında kullanıcıya sahip ve ülke içerisinde 70’ten fazla internet ve fintech hizmeti sunuyor. Bilindiği üzre Rakuten 15 Aralık 2016 yılında kurulan Everybody’s Bitcoin isimli kripto para borsasını satın alarak kripto para dünyasına hızlı bir giriş yapıştı. Rakuten Wallet isimli platform şuan için BCH, BTC ve ETH alım satımı sunacak.

Blockchain startup firması olan Decurret ise Pazartesi günü yaptığı duyuruda kripto para borsası olarak hazırlıkları tamamladığını ve kapılarını müşterilere açacağını açıkladı. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında kurulan Tokyo tabanlı startup, BTC, BCH, ETH, LTC ve XRP desteği sunuyor ve firma yetkilileri yakında cüzdanlarının mobil versiyonlarının da tanıtılacağını açıkladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment