Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Eyaleti Bir Kripto Para Şirketine Daha Lisans Verdi

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (DFS), kripto para platformlarından Tagomi Trading’e BitLicense verdiğini açıkladı.

New York’taki DFS bundan birkaç ay önce yerel kripto para şirketlerine verebilmek için BitLicense adlı yeni bir lisans geliştirmişti. Bu lisansı almayı başaran kripto para şirketleri New York eyaleti genelindeki vatandaşlara çeşitli hizmetler sunabiliyorlar.

Özellikle kurumsal yatırımcılara hizmet vermeyi hedefleyen kripto para platformlarından Tagomi Trading bu lisansı almayı başardı. Tagomi Holdings’in alt şirketi olan Tagomi Trading bu lisans sayesinde vatandaşlara kripto para alım-satımı yapma imkanı sunabilecek.

Geçtiğimiz gün yayınlanan basın duyurusuna göre şirket Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi kripto paralar üzerinden alım-satım imkanı sunacak. Bu koinlerin sayısı önümüzdeki aylarda artabilir ancak şirket yalnızca menkul kıymet olarak değerlendirilmeyen kripto paralarla hizmet sunabilir.

Tagomi Trading’in ana şirketi Tagomi Holdings aslında bundan çok kısa bir süre önce, Aralık 2018’de kuruldu. Tagomi Holdings’in kuruculuğunu üstlenen yatırım şirketi aynı zamanda PayPal’in kurucularından olan Peter Thiel tarafından yönetiliyor.

Tagomi Holdings ayrıca bundan çok kısa bir süre önce Pantera Capital gibi önde gelen şirketlerden toplamda 12 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı başarmıştı. Bu yatırımın ardından BitLicense almayı da başaran şirketin önümüzdeki aylarda ne gibi adımlar atacağı merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment