Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın İş Gücünün Yüzde 14’ü Kripto Paralara Yatırım Yapmış Durumda

Japonya’da aktif bir şekilde iş hayatında yer alan 25-30 yaş arası erkekler arasında yapılan çalışmada, enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

Shin R25 isimli bir araştırma şirketinin  yaptığı çalışmanın sonuçları Salı günü yayınlanırken, ”Kripto Paralar Hakkında Yapılan Anketler” isimli çalışmaya, Japonya’da çalışan 25-30 yaş arasındaki 4,734 kişi katıldı.

Katılımcılarda neredeyse yüzde 25’i hayatlarında yaptıkları ilk yatırımın kripto paralara olduğunu belirtirken, bu piyasaya girenlerden yüzde 92’si de girme amacını yatırım olarak belirtti. Yine katılımcıların yüzde 37.4’ü o dönem için trend olması sebebiyl böyle bir şey yaptıklarını belirtirken, yüzde 19.9’u da medyadan ve çevreden duydukları bilgiyi, bu piyasaya girme sebebi olarak gösterdi.

Bu insanların ne kadar parasının sektörde olduğu ile alakalı sorulan sorularda da şu sonuçlara ulaşıldı: Kripto para piyasasına yatırım yapan bu gruptaki kişilerden yüzde 34.5’u bu işe 50 bin Japon Yeni yani 465 dolar’dan az yatırmış durumda. İşe, 1 milyon Japon Yeni’nden fazla para ile giriş yapan kişi yüzdesi ise 10.2

Yine bu kripto para ürünlerinin alım zamanına bakıldığında ise, katılımcıların yüzde 24.3’ü, kripto paraları satın aldıkları ilk tarih olarak 2017 Ekim – Aralık arasını gösterirken, yüzde 15’lik bir kesmin ise fiyat düştükten sonra yani 2018 sonrası ilk yatırımını yaptığı sonucuna ulaşılıyor.

Kripto para yatırımlarına devam edip etmeyecekleri konusunda ise katılımcıların yüzde 47.1’i, yatırıma gelecekte de aktif bir şekilde devam etmek istediklerini belirtirken, yüzde 35.4’ü ise gelecekte yatırımını kripto paralara yapmayı düşünmüyor.

Konuyla ilgili bir analiz yapan Joseph Young, anket sonuçlarının kendisini şaşırttığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

”Japonya’da yapılan bir araştırmada 25-30 yaş arası aktif olarak çalışan kişilerin yüzde 14’ünün Etherum veya Bitcoin gibi kripto paralara sahip olduğu ortaya çıkmış. Açıkçası bu beni şaşırttı. Japonya’nın kripto para piyasasında öncü bir pazar olduğunu biliyorum ama ben; maksimum yüzde 10 gibi bir oran beklerdim. Dediğim gibi, gerçekten hayli yüksek bir oran.”

Kripto para piyasasına karşı destekleyici tavır ve tutum ile bilinen Japonya’da, sektör yıl başında Coincheck’in başına gelen ve sonucunda 530 milyon dolar değerinde NEM’in çalındığı, tarihin en büyük kripto para borsası hacklenmesi olayı ile bir nebze irtifa kaybetmiş; Japon Ulusal Finansal Hizmetler Ajansı da, olayın ardından ülkedeki kripto para borsaları hakkında geniş çaplı güvenlik denetimleri başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment