Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Mr. Bitcoin Tam Bir Sahtekar

Bitcoin’in yaratıcısı olarak da bilinen Satoshi Nakomoto’nun kim olduğu sorusunun cevabı bulunamadıkça, bu olay hakkında üretilen teoriler de gittikçe artıyor. Bazı insanlar, Satoshi’ye ulaşabilmek için Elon Musk gibileri kullanmaya çalışırken, kimileri ise bunun arkasında dev bir proje olduğunu ve Bitcoin bir İllüminati işi olduğunu belirtiyor. Kimileri de, Satoshi Nakomoto’nun aslında kendileri olduğunu, yani Bitcoin’i kendilerinin çıkardığını söylüyor.

İşte o son parçada bahsettiğimiz insan tiplerinden biri, yani Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia eden kişilerden biri ise Dr. Craig Wright. 

Ancak Ethereum’un geliştiricisi olan Vitalik Buterin, bu iddialar karşısında gayet net bir tavır takınarak, Wright’ın yalan söylediğini düşünüyor. Güney Kore’de katıldığı bir konferansta Wright’ın da katıldığı bir panelin soru cevap kısmında, Mr. Bitcoin’e sert ifadelerle yüklenen Buterin: ”Açık açık birçok hata yaptığı ve yanlış şeyler söylediği bilindiği halde, neden bu sahtekar halen burada konuşmacı olabiliyor?” diyerek Wright’a çıkıştı.

Vitalik Buterin, Craig Wright’a Karşı

Bitcoin’in yaratıcısı olduğuna dair ortaya sunduğu kanıtlarda bir başarıya ulaşamayan Wright, buna karşın insanların kendisine inanmamasının, bir şeyi değiştirmediğini belirterek; Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu bir kez daha iddia etti. Wright, kimsenin ne düşündüğü umrumda değil derken, bir yandan da çaresizce kendine ait olduğunu iddia ettiği kanıtları Twitter’da birbiri ardına sıralayınca, bu durum kullanıcıların gözünden kaçmadı ve aslında Wright ne kadar da umursuyor yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Vitalik Buterin, konferans sırasında paneldeki gelişmeleri twitter hesabından paylaşmaya gayret ederken, Wright ise aynı anlarda kendisinin eğitim diplomalarının Buterin’den nasıl üstün olduğunu kanıtlamaya çalışıyordu.

Birtakım twitter kullanıcıları Wright’a yaptığının yanlış olduğunu söylemeye çalışsa da, oldukça sinirli olduğu tweetlerden dahi anlaşılan Wright, neden sürekli PhD takısını kullandığına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

”Doktor ifadesini kullanıyorum ancak bir tıp uzmanı değilim. Bunu, işimde usta olduğum için aldığım unvan gereği kullanıyorum. Benim uzmanlık sertifikalarımın hepsi bu sektör ile alakalı. Eğer biri, bir alanda uzmanım diyorsa, bence bunlara bakmalıyız.”

Wright’ın bu denli takık olduğu akademik ünvan ve çalışmaları ti’ye alan Twitter kullanıcıları çeşitli GIF’lerle Wright ile dalga geçti. Bazıları da Bill Gates ve Steve Jobs gibilerin öyle ışıltılı ön ünvanları olmamasına rağmen çok başarılı olduğunu Wright’a bir kez daha hatırlattı.

Görülen o ki, bu ikili arasındaki tartışmalar; Wright’ın çılgın doğası gereği bizi biraz daha meşgul edecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment