Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkez Bankaları Tarafından Oluşturulacak Yeni Kripto Para, Bu Yıl Çıkabilir

Güney Kore’nin başkenti Seoul’de düzenlenen ve kripto para piyasasının önemli isimlerini bir araya getiren bir konferansta konuşan ve merkezi olmayan kaldıraç sistemi yapan bir girişimin araştırma direktörü olarak görev yapan Anthony Lewis, panelde yaptığı konuşmada merkez bankaları tarafından çıkarılacak kripto paraların, bu yıl içinde piyasaya çıkabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili konuşan Lewis, şu ifadeleri kullandı:

”Merkez bankaları tarafından çıkarılacak kripto paralar konusunda bence hedef sene bu yıl olmalı. Birçok merkez bankası ile global ödeme sorunları üzerine sohbet etme fırsatı buluyoruz ve onlardan aldığımız ortak cevaplardan biri de, bu soruna Blockchain sisteminde bir kripto para çıkarmanın derman olabileceği.”

Lewis, bu açıklamasının yanlış anlaşılmaması gerektiğini ve bu çıkarılması gündemde olan kripto paranın, müşterilere Bitcoin ya da Ethereum gibi yeni bir ödeme metodu olarak yansımayabileceğini de sözlerine eklerken, bu tarz bir kripto para oluşumunun pilot olarak öncelikle çeşitli bankalarca deneneceğine inandığını belirtti.

Lewis bu sistemin sadece bazı özel durumlarda, örneğin saldırı gibi, kullanılacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Panelin diğer katılımcıları, bu tarz bir kripto paranın çıkışı konusunda Smith kadar iyimser olmadıklarını belirtirken, yine de deneyimli araştırmacının parmak bastığı noktaların doğru olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili konuşan Singapur Merkez bankası eski yöneticisi ve IBM’de şimdinin üst düzey direktörü Stanley Yong, Blockchain sisteminin er ya da geç işin içine gireceğini ve en iyi uyacağı yerin ise ticari bankacılık olacağını belirtti.

Yong, şu ifadeleri kullandı:

”Örneğin bir merkez bankası gelsin ve milyonlarca hatta milyarlarca kripto para çıkarsın. Bu kez bunları da yine hesaplarda tutmak için bir çaba sarf edecek ve bu da riski arttıracak. Bu sebeple bence en güzel kullanım alanı, ticari bankalar olacaktır.”

Olaya farklı bir perspektiften bakan analist Ian Grigg’e göre ise, Merkez bankalarının bu tarz bir sorumluluğu olmadığını ve bu bankaların ana görevinin, ticari bankalardaki hesapları korumak ve desteklemek olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili bir yorum daha yapan Young, Blockchain teknolojisinin önemli bir devrim olduğunu ve bankacılık sektörünü de değiştireceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment